Isi fac elevii sa invete si in vacanta, de placere. Expeditia, metoda didactica aplicata cu succes de cativa profesori
Chiar daca anul scolar s-a incheiat, o parte dintre elevi invata si in timpul vacantei, doar ca in natura, unde este mult mai captivant. Si asta datorita unor dascali dedicati, care organizeaza expeditii interesante in toata tara.
Temerarii colinda cararile serpuite de munte cu bicicleta sau pe jos, insa merita sa traiasca o asemenea aventura.
Zsolt preda religie la un liceu din Cluj Napoca si mereu a incercat sa se apropie de elevii sai. Ideea expeditiei pe bicicleta i-a venit in urma cu 10 ani, cand era diriginte si isi dorea sa comunice cat mai bine cu tinerii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Zsolt Solymosi, profesor: "Isi revad sansa asta de a trai altfel, vazand lumea de pe bicicleta".
Plimbarile cu bicicleta au si un alt rol. "Principalul scop pentru mine e de a invata in afara salii de clasa. Vorbesc de etnografie, istorie, de lucruri practice care nu se predau la scoala", spune profesorul.
Cu fiecare kilometru parcurs, elevii au parte de experiente unice si se intorc acasa mai puternici, cu noi cunostinte, dar si cu amintiri de neuitat.
Timea Farkas, eleva: "Sunt foarte multe locuri care nu au fost de noi, tinerii, descoperite si am invatat ca sunt lucruri care trebuie salvate. Acestea nu putem sa le invatam la scoala".
Acum, profesorul pregateste o noua expeditie: impreuna cu elevii lui, are de gand sa treaca de granitele tarii si sa mearga pe biciclete pana la Istanbul.
Marta este invatatoare la Ocna Mures, in judetul Alba, si organizeaza expeditii cu elevii sai de mai bine de 25 de ani. Astfel, se apropie de cei mici si le explica partea practica a materiei predate la clasa. Iar lectiile devin mai placute, spun copiii.
Alesia Cordea, eleva: "Sunt mult mai atractive decat cele din clasa. O sa tin minte lectiile asteapentru totdeauna".
Marta Oprea, invatatoare: "O parte din cheltuieli le suport eu, o parte parintii si uneori reusim si un pic de sponsorizare".
Obisnuiti cu astfel de activitati, odata terminat anul scolar, micii temerari abia asteapta urmatoarea expeditie.