Invatamantul romanesc a ramas si fara suplinitori
Sint o gramada de posturi in invatamint, pe care nu se bate nimeni. Tocmai de aceea, de multe ori la catedra, ajung oameni care n-au nici o legatura cu materia predata.
Dascalii care au incercat sa devina profesori titulari in iulie si au picat examenul, cu note mai mici de 5, s-au prezentat astazi la concurs, pentru un post de suplinitor. Nu au nici un fel de concurenta. La concurs s-au prezentat aproximativ 13 mii de candidati, pentru cele 65 000 de locuri libere.
Chiar daca toti cei inscrisi ar lua note de trecere peste 5, tot nu s-ar acoperi necesarul de personal didactic. Iar asta inseamna ca dupa afisarea rezultatelor finale, adica luni, posturile ramase libere se vor ocupa prin sedinta publica. Aici apare de fapt problema: cine ajunge la catedra. Pentru ca cei care participa la aceste sedinte nu au dat examenul de titularizare si nici macar pe cel de suplinire.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Din cauza salariilor foarte mici, nici cei care reusesc sa treaca de acest examen nu au de gind sa stea prea mult la catedra. Un profesor incepator cistiga 700 de lei pe luna.
Primele rezultate se vor afisa maine, cand se vor putea depune si contestatiile. Iar luni, candidatii vor afla daca au dreptul sau nu sa predea.