Instructorii români de kite surfing, examen pe litoral pentru a obține certificare internaţională


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 27 Octombrie 2018 18:02
Categorie: Stiri Sociale

Pe litoral, instructorii români de kite surfing au dat sâmbătă examen pentru a obţine certificare internaţională în domeniu.

Dascăl le-a fost un englez situat în top 30 cei mai buni din lume. Acesta le-a testat vigilența pe apă, dar şi felul în care îi învaţă pe amatori cum să mânuiască zmeul.

Felul în care instructorii români îi învaţă pe amatori cum să practice kite surfing a fost una dintre probele examenului.

Tânăr antreprenor, Andrei povesteşte că a fost atras de acest hobby aventuros, care îl hrăneşte cu adrenalină. Aşa că a investit în cursuri şi a devenit instructor. S-a ambiţionat să obţină şi un atestat internaţional, să poată preda oriunde în lume.

"Mi-a plăcut sportul, l-am văzut acum vreo 10-12 ani în Constanța şi a fost dragoste la prima vedere. Să predai este destul de dificil, deoarece trebuie să înţelegi studentul, să îi explici regulile de siguranţă foarte mult, nişte reguli foarte importante pentru a fi totul safe", explică Andrei Damian, instructor kite surfing.

Instructorii români au avut un atrenament intens timp de 10 zile. 8 ore pe zi au învăţat şi teorie şi practică de la un instructor englez. Acesta se număra printre cei mai buni 30 profesionişti din lume.

"Sus zmeul are diverse poziţii, acum este la ora 12, este interfaţa unui ceas, apoi ora 13. De exemplu, atunci când am nevoie să merg pe plajă, trebuie să-i menţin poziţia la ora 13-14, cam acolo", explică Matty Hurell, instructor kite surfing.

Fost scafandru în Marina Regală din Marea Britanie, Matty a ales în urmă cu 16 ani să se apuce de kite surfing. În tot acest timp, a avut mii de elevi, copii şi adulţi.

"Iniţial vorbim despre vânt, despre ocean şi despre toate lucrurile ce ţin de siguranţă în timpul surfing-ului. Apoi elevii încep să înveţe echipamentul, cum să-l gestioneze şi să ridice zmeul. Eu sunt din Marea Britanie şi noi chiar avem vânturi puternice, mă avânt în furtuni şi mama mea se stresează destul de mult, încă nu este obişnuită cu asta" , spune Matty Hurell.

Toţi instructorii români au trecut cu brio examenul. Acum pot preda kite surfing pe orice apă de pe glob.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO