Iarna blanda a facut ca pietele din tara sa fie pline cu verdeturi, numai bune pentru postul Craciunului. Care sunt preturile

Dată publicare: 13-12-2015 17:53
Dată actualizare: 16-12-2015 07:13


Postul de Craciun sau dieta n-ar trebui sa va puna in dificultate. Pietele sunt pline de verdeturi care s-au facut pana-n iarna, ajutate de vremea calduroasa.

Agricultorii se lauda cu spanac, salata si ceapa verde cum n-au mai avut de 30 de ani in aceasta perioada. In solarii, ba chiar si in gradini, toate s-au facut mari si frumoase ca-n luna martie.

Caldura si toamna blanda le-au adus agricultorilor din Alba o productie impresionanta de verdeturi. La tanti Elisabeta in cele trei solarii a venit primavara.

Elisabeta Rosca - producator: "In luna decembrie in compartie cu alti ani productie e foarte mare, cand ea trebuia sa fie in primavara nicidecum in luna lui decembrie".

La tanti Maria spanacul a crescut frumos chiar in camp, si e gata sa fie scos la piata, pe taraba.

Maria Anghel - producator: "Ne ajuta si pe noi sa facem un profit mai bun pentru ca vindem in jur de 100-150 de kg de spanac fara astelalte produse".

Preturile sunt putin mai mari decat primavara. Ceapa verde se vinde cu 2 lei legatura, spanacul cu 8 lei kg, iar salata cu 2 lei bucata.

Si in Galati, pietele sunt pline de verdeturi proaspete, romanesti. Producatorii din judetul Galati vorbesc anul acesta despre o supraproductie la salata verde. Este salata multa si foarte frumoasa. 

In localitatea Matca - cunoscuta pentru legumele cultivate - producatorii au ajuns chiar sa arunce salata verde, dupa ce marfa li s-a stricat pe taraba la pretul de numai 50 de bani bucata.

Iar in pietele din Timisoara langa portocale pe tarabe se gasesc o multime de verdeturi. Clientii sunt bucurosi ca au din ce sa-si faca salate proaspete si gustoase, sa orneze platourile de Craciun ori sa puna in ciorbe zarzavat abia cules.


VIDEO PROTVPLUS.RO