Guvernul vrea sa scoata sintagma "in mod repetat" din legea care sanctioneaza transportatorii, pe fondul scandalului Uber
Modificarea este considerata necesara deoarece autoritatile nu pot demonstra caracterul repetat al faptei ilegale, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta lansat miercuri in dezbatere publica pe site-ul ministerului, conform news.ro.
In legea care reglementeaza transportul in regim de taxi, de marfuri sau persoane, se sanctioneaza cu amenda de la o mie de lei la 5.000 de lei persoanele fizice sau juridice ”pentru efectuarea, in mod repetat, de transport public, contra cost, de persoane cu un autoturism sau de marfuri cu un autovehicul (...)”.
In proiectul de OUG, dispare din articolul respectiv sintagma ”in mod repetat”, astfel ca autoritatile ar putea aplica sanctiunea imediat, fara a mai fi nevoite sa demonstreze caracterul repetat al faptei. Potrivit ministerului, actualele dispozitii ale legii nu prevad o sanctiune clara pentru cei care desfasoara activitate de transport in regim de taxi fara autorizatie taxi valabila.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Avand in vedere dificultatea aplicarii de catre organele de control a uneia din sanctiunile prevazute de Legea nr.38/2003 ca urmare a imposibilitatii demonstrarii caracterului repetat al faptei prin care se efectueaza transport fara a se detine autorizatie taxi valabila, este necesar a se intervenii asupra uneia din actualele dispozitii ale respectivei legi in sensul de a se revizuii sanctiunea aplicabila persoanelor fizice sau juridice pentru efectuarea acestei activitati fara a se detine autorizatie taxi valabila”, se arata in proiect.
Prin modificarea propusa, autoritatile vor sa clarifice conditiile de aplicare a sanctiunilor, iar aplicarea acesteia se va putea face direct de catre organele de control, fara a mai exista obligativitatea constatarii in prealabil a caracterului repetat al faptei.