Grupurile online în care femeile se ajută între ele să slăbească. Riscurile la care se supun însă
Reţelele de socializare au început să se umple de grupuri pentru slăbit. Cei care vor să scape de kilogramele în plus, postează fotografii cu mâncarea sănătoasă, apoi cu rezultatele obţinute pe cântar.
Însă nutriţioniştii atrag atenţia că regulile de alimentaţie nu se potrivesc tuturor, iar cei care vor să slăbească trebuie să consulte întotdeauna şi un specialist.
Cristina se luptă cu kilogramele în plus din copilărie. De când a intrat în grupul online de slăbit spune că reuşeşte să respecte orele de masă şi postează totul pe internet.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Abia aştept să văd cum e cu - 20 kg, asta o să fie numai cu grupul, dacă nu mă ţin de grup n-am cum să fac”, spune Cristina Bondoc.
Mediul online e plin de astfel de grupuri, în care oamenii se încurajează să urmeze un regim alimentar şi un stil de viaţă sănătos.
Cei care reuşesc să slăbească, devin îndrumătorii novicilor. Aşa a făcut şi Maria, care avea 101 kilograme şi într-un an a reuşit să dea jos 23. Acum administrează un grup de slăbit, în care sunt peste 17 mii de membri. Zilnic postează articole despre ce înseamnă mâncatul sănătos, dar şi fotografii cu meniul ei. Are 3 mese pe zi şi două gustări.
Maria Chetran: ”Am optat pentru combinaţiile corecte care să ajute din punct de vedere digestiv, am renunţat la combinaţii orez alb cu carne, cartofi prăjiţi cu carne, la shaorme, mergând pe combinaţii sănătoase, carne, salate, legume, un mic dejun copios."
În timpul sarcinii, Cristina a ajuns de la 45 de kilograme la 75. După naştere, a început să fie atentă la ce mănâncă şi acum are 58.
"Nu ştiam că nu ai voie să combini carne cu lactate, brânzeturi cu ouă. Sunt prea multe calorii acolo, la mine a stagnat puţin chestia cu sportul şi masă musculară. Toată lumea m-a sfătuit nu te lăsa dacă ai început, e masă musculară şi e un început bun”, spune Cristina.
Aceste femei fac practic terapie în grup, spun psihologii.
"Se aseamănă foarte mult cu alcoolicii anonimi, fiecare om care vrea să facă o schimbare, cere ajutorul celorlalţi, care au probleme similare. Se creează o oarecare comunicare la nivel emoţional între ei şi sprijinul este chiar real”, spune psihologul Gabriel Bibire.
Nutriţioniştii avertizează însă că că nu orice informaţie din aceste grupuri este bună.
Gabi Pascale, nutriționist: ”Nu se potriveşte de la o persoană la alta. Dacă insistă pe dieta vegană fără să fie asistat de nutriţionist, se poate îmbolnăvi. Dacă exagerăm cu proteină animală şi renunţăm total la carbohidraţi avem aceeaşi problemă. Organismul are tendinţa să facă rezerve, depozite, e vestitul efect yoyo."
Specialiştii le recomandă celor care au probleme cu greutatea să adopte un stil de viaţă sănătos, fără diete drastice. Iar mişcarea este binevenită oricând.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!