Britanicii, puși la dietă de guvern. Noile măsuri luate pentru prevenirea obezității la copii
Guvernul vrea să-i pună pe britanici la dietă. Un studiu a stabilit că atât adulţii, cât şi copii consumă cu 200 până la 500 de calorii mai mult decât este necesar într-o zi.
Nu este, aşadar, de mirare că Marea Britanie a ajuns la un număr record de copii supraponderali. Ca să-i protejeze pe cei mici de tentaţiile din restaurante şi magazine, guvernul le-a cerut companiilor să micşoreze cu 20 la sută numărul caloriilor din fiecare preparat.
La un after school din Londra, copiii învaţă cum să pregătească preparate sănătoase şi ce ar trebui să aibă în farfurie ca să crească frumos. Un reporter îi roagă să dea note unor alimente, iar copiii demonstrează că - în mare - au învăţat lecţia.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Alicia Cronin, profesoară: "Sunt foarte mulţi copii în şcolile la care am mers care nu ştiu cum arată un praz sau o vânătă."
Autorităţile britanice încurajează organizarea cursurilor de acest fel. În plus, guvernul le-a cerut restaurantelor fast-food şi producătorilor să scadă cu 20 la sută caloriile în cazul a 13 categorii de produse, printre care pizza, semipreparate din carne, sandvişuri, supe şi sosuri. Companiile au timp până în 2024 să facă schimbările necesare.
Alison Tedstone, nutriţionist Public Health England: "Avem un număr record de copii de grădiniţă şi elevi de şcoală primară care sunt obezi. Dacă eşti un copil obez, riscul să rămâi supraponderal la maturitate este foarte mare."
Deşi nu sunt stabilite penalităţi în caz că nu se conformează, trei dintre principalele lanţuri de restaurante fast-food din Marea Britanie au acceptat provocarea. Şi au anunţat că vor pune la dispoziţia clienţilor preparate cu conţinut coloric mai mic.
Alte opţiuni ar fi să schimbe reţetele produselor hipercalorice sau să reducă porţiile.
Autorităţile britanice au lansat şi o campanie prin care îi încurajează pe adulţi să se limiteze la 1.600 de calorii pe zi, împărţite astfel: 400 la micul dejun şi câte 600 la prânz şi cină.
Anul trecut, guvernul a luat în vizor industria dulciurilor şi a cerut o reducere a conţinutului de zahăr cu 20 la sută până în 2020.