Gestul unei femei din Iasi pentru spitalul in care a nascut. A pictat 30 de icoane, iar banii din vanzari ii doneaza unitatii

Dată publicare: 16-12-2015 13:23
Dată actualizare: 19-12-2015 07:22


Acum in preajma sarbatorilor, o femeie din Iasi a facut un gest impresionant.

In semn de recunostinta pentru personalul medical de la maternitatea Cuza Voda, care a ajutat-o in urma cu un an sa-si aduca pe lume copilul, a pictat mai multe icoane. Ea a organizat miercuri o expozitie in holul spitalului, iar banii castigati din picturi vor fi donati sectiei de neonatologie a maternitatii.

Iulieta are 44 de ani si este mamica unui baietel, Ioan, nascut prematur. In semn de multumire a pictat 30 de icoane, care vor fi vandute, iar banii donati maternitatii. Miercuri, ea a organizat o expozitie in incinta spitalului, ca sa vanda picturile. Momentul a fost insotit si de un recital de colinde.

Iulieta Groza, mama copilului: "Am facut aceasta expozitie ca multumire pentru sansa la viata pe care mi -au dat-o oamenii de aici. Daca i-as fi intalnit in urma cu 7 ani, as fi fost mama a doi baieti fericiti.
Reporter: Aceste icoane vor fi vandute?
Iulieta Groza: Da, banii vor ajunge la spital.

Gestul Iulietei are insa in spate o poveste trista. In 2009, baietelul ei de 2 ani a murit de leucemie. De atunci a urmat numeroase tratamente pentru a ramane din nou insarcinata. In urma cu un an, de ziua ei s-a intamplat minunea.

Maria Murariu, bunica copilului: "A avut un baietel si s-a pierdut. A facut tratamente si cu ajutorul lui Dumnezeu a aparut ingerasul de acum. Cel mai bun cadou a venit aproape de Craciun. De asta, in preajma sarbatorilor face expozitii, ca multumire ca Dumnezeu i-a dat acest copil."

Medicii si asistentele au fost emotionati de ajutorul primit.

Asistenta: "Gestul e deosebit, nu prea suntem obisnuiti cu astfel de multumiri."

Maria Stamatin, director medical: "Ioan, prim mamica lui a vrut sa multumeasca prin mamica lui, maternitatii Cuza Voda pentru ca i-a dat sansa la viata. Doamna Goza si-a dorit sa aduca un sprijin sectiei de nou-nascuti."

O icoana costa intre 80 si 120 de lei.
 

Tags: icoane, spital, iasi,


VIDEO PROTVPLUS.RO