Fotografiile din Romania care au facut inconjurul lumii. Artistii care surprind "tablouri de viata" in cele mai banale locuri
Cativa tineri romani imaginativi, dar mai ales extrem de talentati, au ajuns sa castige unele dintre cele mai importante premii de fotografie din lume.
Interesant este ca au cu totul alte meserii, dar sunt foarte pasionati. Tocmai acest lucru i-a propulsat in publicatii prestigioase ca ''National Geographic'', ''Huffington Post'' sau ''The Telegraph''.
Au inceput sa faca fotografii cu un telefon mobil si treptat au trecut la aparate mai performante si au inceput sa surprinda orice situatie care li s-a parut interesanta. Acum pasiunea lor a ajuns sa fie apreciata la cele mai importante concursuri de fotografie din lume.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Aceasta fotografie realizata la peste 3 mii de metri altitudine, pe partiile din Austria, a aparut in National Geographic, in sectiunea "Your shoot" . Autorul, Remus Tiplea, are putin peste 40 de ani si face poze abia dupa ce isi termina programul de munca. Cel mai mandru este de "bulbucatii" lui, asa cum numeste el libelulele care au aparut in publicatia "The Guardian".
Remus Tiplea: "Intr-un metru patrat gasesti o mie de subiecte. Cu timpul am gasit libelulele astea si am invatat sa le cunosc comportamentul, unde le gasesc, cand le gasesc."
Paleta lui de imagini este insa mult mai larga.
Remus Tiplea: “Am facut si o serie cu oamenii care sapa gropile pentru morti. Am publicat o serie cu ei si a ajuns pe toate Vice-urile din lumea asta, s-a tradus in 30 si ceva de limbi articolul."
"Daca te opresti o secunda si te uiti cu atentie s-ar putea sa vezi cele mai inedite tablouri de viata", spune si Hajdeu Tamas - medic veterinar de profesie - artist in timpul liber.
Hajdeu Tamas, fotograf: "Ce-mi place mie sa imortalizez sunt acele momente neimportante din viata noastra mondena, din lucrurile ce ne inconjoara pe langa care trecem foarte usor in viata noastra de zi cu zi si nu le mai observam."
Tamas ne arata Romania tragicomica. Intitulata simplu - "Vagon" aceasta fotografie a ajuns in finala Sony World Photography Awards, una dintre cele mai importante competitii de gen.
Marin Raica si Ioana Carlig au documentat viata in zonele miniere din Romania si se bucura de succes.
Marin Raica, fotograf: "Ideea proiectului a fost destul de virala asa si destul de bine primit in comunitatile dfe fotografi."
Ioana Cirlig, fotograf: "Am vrut sa vedem cum traiesc oamenii intr-o zona monoindustirala care trece prin procesul de dezindustrializare."
Stradaniile lor au fost apreciate de cei de la LensCulcure Exposure Awards, dar si de nenumarate publicatii din Statele Unite.