Fotografiile care spun povesti de viata. Variantele romanesti ale celebrului "Humans of New York"

01-08-2015 17:43

Povestile oamenilor simpli de pe strada sunt transmise tuturor de cativa fotografi inimosi, care ne demonstreaza ca o imagine face cat o mie de cuvinte.

Pe site-urile de socializare au aparut albume cu personaje sugestive, din Brasov, Timisoara sau Bucuresti. Sunt fotografii care sugereaza instantaneu secvente din viata unor pamanteni pe care i-am vazut poate in drumurile noastre.

Manuela are 19 ani si este din Brasov. In adolescenta a trecut prin momente grele din cauza tatalui, care era alcoolic. L-a pierdut acum cativa ani, dar s-a straduit sa pastreze amintirile placute despre el. Este povestea de viata din spatele acestui chip zambitor pe care l-a suprins Mihaela, in proiectul ei, Oamenii Brasovului.

Face fotografii de cand era adolescenta si spune ea, dintodeauna i-a placut sa-i asculte pe oameni. De aici si pana la a deschide pagina a fost doar un pas. Acum comunitatea care urmareste povestile brasovenilor a trecut de 10 mii de oameni. "Dorinta mea a fost, cand am deschis acesta pagina, de a aduce povestile frumoase ale brasovenilor si cele care au un mesaj pozitiv, o morala”, spune Mihaela.

Un concept asemanator a adoptat si David, un tanar de 23 de ani din Timisoara. El vrea sa adune povestile trecatorilor si sa faca un documentar pentru care are nevoie de aparatura. Unii il ajuta si se lasa fotografiati in schimbul sumei de 50 de bani.

Cu banii pe care ii strange astfel vrea sa ii cumpere aparatele de care are nevoie. “Sunt unii care probabil nu inteleg ce se intampla, fac poza si pleaca nu e nici o problema, sunt unii generosi si lasa 1 leu si se compenseaza", spune el

Si oamenii de pe strazile Capitalei au o pagina a lor, plina de povesti. Un tanar barbos, recunoaste ca sta prost cu nervii, altul e bucuros ca e ziua prietenei lui, iar un domn fotografiat in Gara de Nord vrea sa adune bani din vanzarea celor 45 de mii de carti. Toate aceste fotografii redau franturi din viata oamenilor.