Fost patron in Romania, acum angajat de rand in strainatate

Dată publicare: 18-06-2010 00:00
Dată actualizare: 17-10-2012 11:21


Candva patroni in tara cu afaceri bunicele, din ce in ce mai multi romani sunt dispusi sa se intoarca la munca de jos. Vor sa plece cat mai repede in Italia, Spania sau Grecia, in aceste luni extrem de dificile.

Reprezentantii firmelor de plasare confirma ca primesc valuri de cereri si ca inregistreaza cifre care ne duc cu gandul la anii 90, cand oamenii plecau in masa, peste hotare.

Majoritatea sunt mici afaceristi, afectati puternic de criza. Nu au fost ocoliti de necazuri, asa ca ar fi dispusi sa mearga sa fie cameriste sau agricultori in tari unde se castiga mai bine.

Multi au nevoie de bani ca sa sustina afacerea de aici si sa isi intretina copiii. Asa ca bat la usa unei firme de recrutare.

Saptamanal, sute de oameni doar din Cluj iau astfel de decizii. Multi renunta chiar si la munca de birou pentru un contract in domenii mult mai grele.

Cei care accepta sa spele vase ori sa intretina camerele in hoteluri de lux din Spania, Italia si Grecia primesc lunar peste o mie de euro, masa si cazare.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO