Fitele din Mamaia s-au mutat in Delta: barci puternice, muzica la maximum

Dată publicare: 20-08-2010 00:00
Dată actualizare: 07-11-2012 20:48


Nici Delta nu scapa de turistii certati cu bunul simt. Au navalit in rezervatie, dupa ce i-au ingrozit pe romani prin Mamaia. Zboara cu barci puternice pe canale, in locuri protejate de lege, si dau drumul la muzica sa vada toti ce boxe au.

Responsabilii se lupta cu ei, amintindu-le ca-n ultimii ani mai multe persoane si-au pierdut viata in Delta Dunarii in accidente de navigatie. Viteza si zgomotul nu au ce cauta in oazele de liniste formate la varsarea fluviului in mare.

La Dunare nu esti ca intr-un club pe litoral, incearca localnicii din Delta sa-i convinga pe turistii veniti la plimbare cu ambarcatiuni mult prea puternice pentru o zona protejata prin lege.

Unii intra cu viteza pe canalele inguste, distrugand totul in cale si se distreaza fugarind din barci pelicanii.

Altii vor sa arate ce boxe puternice au si asculta muzica la maximum.

Unii dintre cei care se afla la carma unor astfel de ambarcatiuni recunosc ca circula cu viteza. Nu se gandesc prea mult la natura, doar vor sa-si incerce motorul.

Daca sunt prinsi, vitezomanii pot fi sanctionati de Garda de Mediu. Amenda poate ajunge la 24.000 de lei.

In ultimii patru ani au fost inregistrate aproximativ 150 de incidente de navigatie in Delta Dunarii, in care au fost implicate ambarcatiuni cu motoare puternice. Opt oameni si-au pierdut viata in aceste accidente.


VIDEO PROTVPLUS.RO