Festivitatea "solemna" la care a participat un intreg sat din Galati. Cum a fost sarbatorita achizitia unui excavator

10-03-2014 19:36

Sarbatoare cu surle si trambite intr-o comuna din judetul Galati. De luni, primaria va avea propriul buldoexcavator. Atat de mare a fost bucuria primarului, incat a platit din buzunar pentru fanfara care a venit de la Barlad special pentru eveniment.

Toata suflarea a chefuit, pentru ca, nu-i asa, altfel intampini inundatiile si zapezile atunci cand ai masinaria ta. 

Mandru in soare, in fata centrului cultural din comuna Oancea sta parcat buldoexcavatorul. La festivitate participa solemn si cativa localnici. Ca unui adevarat personaj, fanfara i-a cantat si marsul de onoare, intonat de regula doar in fata delegatiilor oficiale.

Autoritatile i-au pus utilajului steagurile Romaniei si Uniunii Europene. Nu a lipsit nici snurul de martisor, legat simbolic la o oglinda laterala. Dincoloe de solemnitatea momentului, satenii au intrat repede in spiritul petrecerii.

Primarul spune ca valoarea utilajului, 125.000 de euro, va fi decontata integral din fonduri europene. Achizitia vine dupa ce aproape in fiecare an localitatea ramane izolata din cauza zapazilor.

Victor Chiriloaie, primar comuna Oancea: "Pe teritoriul comunei se petrec diferite fenomene meteorologice sau calamitati naturale unde este nevoie sa intervenim intr-un timp scurt: inundatii, inzapeziri, viscole si se justifica cu prisosinta".

Pe de alta parte, localitatea nu are sediu pentru primarie, dupa ce vechea cladire a fost demolata. Edilii spun insa ca, din fonduri proprii, vor ridica una noua cat de repede.

Actiunile oarecum extravagante ale primarului de aici sunt binecunoscute: scoala din comuna, de exemplu, poarta numele cantaretului Vasile Seicaru, care a fost o vreme profesor de sport in localitate.


VIDEO PROTVPLUS.RO