Festivalul ''George Enescu'' a început. Cele mai importante orchestre ale lumii pe scenă Sălii Palatului şi la Ateneul Român

Dată publicare: 02-09-2017 18:57
Dată actualizare: 11-09-2017 15:56


Cel mai important eveniment muzical din istoria României şi singurul care se desfăşoară cu casă închisă a început la Bucureşti.

Festivalul ''George Enescu'' reuneşte timp de 3 săptămâni cei mai mari artişti şi cele mai importante orchestre ale lumii pe scenă Sălii Palatului şi la Ateneul Român într-o sărbătoare care ne aduce în atenţia lumii.

Sâmbătă seară, ''London Symphony Orchestra'' va face să răsune muzică lui George Enescu.

Anne Sophie Mutter, una dintre cele mai apreciate violoniste, revine anul acesta la Bucureşti. George Enescu este unul dintre artiştii care au influenţat-o semnificativ în carieră.

Printre celebrii artişti care vor concerta pe scenele de la Bucureşti se află şi rusul Maxim Vengerov, dar şi David Garrett, certificat de Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist al lumii.

Şi el se întoarce la Bucureşti, după vizită de acum 2 ani. Va aduce şi vioara Stradivarius, veche de peste 300 de ani şi evaluată la peste 3 milioane de lire sterline.

De asemenea, îl vom revedea pe violoncelistul francez, Gautier Capucon. Din păcate, deşi era extrem de aşteptat, nu mai vine pianistul fenomen - Lang Lang. Artistul chinez i-a anunţat pe organizatori că are o inflamaţie la braţul stâng.

Altfel, vom vedea la Bucureşti marile orchestre ale lumii, cum ar fi London Symphony Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra, Orchestra Naţională a Rusiei sau Munchner Philarmoniker. Cea din urmă va fi condusă de unul dintre cei mai mari dirijori din istorie: rusul Valery Gergiev.

Din păcate, pentru cei care şi-ar fi dorit să îi vadă pe toţi aceşti marţi artişti ai lumii, biletele la majoritatea concertelor au fost epuizate încă de la începutul acestui an. Dacă vor, totuşi, să simtă bucuria muzicii clasice sunt aşteptaţi la concertele gratuite în Piaţă George Enescu, în fiecare seară a Festivalului.

Sărbătoarea muzicii a început la Sala Palatului, cu London Symphony Orchestra, dirijată de directorul artistic al festivalului, Vladimir Jurovski. În program este opera de suflet a lui George Enescu,'' Oedipe''.


VIDEO PROTVPLUS.RO