Festivalul Carnatilor Banateni a revenit, dupa o pauza de 70 de ani. Sute de timisoreni au degustat bunatatile de pe platouri
Dupa o pauza de trei ani, Festivalul Carnatilor Banateni a revenit cu pofta, la Timisoara. 70 de producatori locali au preparat mezeluri delicioase, dupa retete proprii.
Apoi s-au inscris intr-un concurs si s-au luptat pentru titlul de "cel mai bun producator de carnati". Adevarata jurizare a fost insa din partea zecilor de vizitatori care nu mai pridideau cu degustarea.
Cand au auzit ca anul acesta Festivalul Carnatilor Banateni revine, pofticiosii n-au stat pe ganduri si au invadat standurile cu bunatati. Cei care si-au prezentat preparatele n-au venit doar sa castige clienti. Au urmarit si o miza importanta la festival - sa obtina titlul de cel mai bun producator de carnati.
"Sunt deliciosi, foarte buni, am gustat din mai multe feluri si acum ne hotaram", a spus o femeie.
"Eu sunt un fascinat de carnati, sunt banatean. Deci eu n-am venit numai pentru carnati si am luat toate mesele la rand... Iau asa cate putin din fiecare", a spus un batran.
Daca pentru oameni a fost greu sa spuna ce le place, misiunea juriului a fost si mai dificila. Organizatorii au insirat pe mese 60 de sortimente de carnati... Si, dintre toate, numai unul putea fi desemnat "cel mai bun".
"Am constatat ca productia de carnati din Banat si oferta publica prin pravalii s-a diversificat foarte mult", a spus Werner Kremm, organizatorul festivalului.
In final, juriul a ales castigator un producator care a venit cu mezeluri preparate din carne de porc si vitel, dupa o reteta veche de aproape 100 de ani.