Festivalul Carnatilor Banateni a revenit, dupa o pauza de 70 de ani. Sute de timisoreni au degustat bunatatile de pe platouri
Dupa o pauza de trei ani, Festivalul Carnatilor Banateni a revenit cu pofta, la Timisoara. 70 de producatori locali au preparat mezeluri delicioase, dupa retete proprii.
Apoi s-au inscris intr-un concurs si s-au luptat pentru titlul de "cel mai bun producator de carnati". Adevarata jurizare a fost insa din partea zecilor de vizitatori care nu mai pridideau cu degustarea.
Cand au auzit ca anul acesta Festivalul Carnatilor Banateni revine, pofticiosii n-au stat pe ganduri si au invadat standurile cu bunatati. Cei care si-au prezentat preparatele n-au venit doar sa castige clienti. Au urmarit si o miza importanta la festival - sa obtina titlul de cel mai bun producator de carnati.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
"Sunt deliciosi, foarte buni, am gustat din mai multe feluri si acum ne hotaram", a spus o femeie.
"Eu sunt un fascinat de carnati, sunt banatean. Deci eu n-am venit numai pentru carnati si am luat toate mesele la rand... Iau asa cate putin din fiecare", a spus un batran.
Daca pentru oameni a fost greu sa spuna ce le place, misiunea juriului a fost si mai dificila. Organizatorii au insirat pe mese 60 de sortimente de carnati... Si, dintre toate, numai unul putea fi desemnat "cel mai bun".
"Am constatat ca productia de carnati din Banat si oferta publica prin pravalii s-a diversificat foarte mult", a spus Werner Kremm, organizatorul festivalului.
In final, juriul a ales castigator un producator care a venit cu mezeluri preparate din carne de porc si vitel, dupa o reteta veche de aproape 100 de ani.