Statiunea Sovata a fost gazada Festivalului Dovlecilor. Turistii s-au declarat incantati de preparatele locale
Pana vine Halloweenul dovleacul a fost regele statiunii Sovata din Mures, la un festival dedicat numai lui. 700 de dovleci, unii sculptati, altii transformati in supe, chiftelute si placinte, i-au convins pe turisti ca toamna este sezonul bogatiei.
Oamenii n-au stiut din ce tava sa guste mai repede, ca sa nu piarda o prajitura si aroma sau vreo bucata de dovleac rumenita in cuptor si pudrata cu scortisoara.
Forfota mare pe strazile din Sovata. Localnicii au vrut sa le arate turistilor in cate feluri poate fi pregatit un dovleac. Si n-au reusit sa epuizeze toate retetele. Curiosi, turistii s-au inghesuit sa guste din supa crema de dovleac.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe langa supa delicioasa, de pe tarabe nu au lipsit briosele sau chiftelutele din dovleac.
"Strudel cu dovleac si briose. Cu atat ne-am pregatit si speram sa fie pe placul tuturor", a spus reprezentantul unui hotel.
Festivalul a fost dedicat in special turistilor care au venit la Sovata chiar daca sezonul s-a incheiat.
"Ideea era sa strangem oamenii dimprejur si sunt foarte multi clienti inca la Sovata. Noi vrem sa aratam ca este de facut si cand nu este vara", a spus Kiss Zsofia, organizator.
Incantati peste masura de festivalul dovleacului, turistii au promis ca vor reveni si anul viitor in statiunea Sovata.