Ferma de sturioni si sera de legume, incalzite cu apa geotermala. Costuri reduse, profit mare
Cand natura te ajuta, nu iti ramane decat sa te folosesti de darurile ei. Apa freatica sau cea geotermala care se gasesc gratis sub pamant sunt adevarate mine de aur pentru afaceristii care le folosesc din plin in ferme de sturioni ori sere de legume.
Costurile au scazut considerabil, iar acum asteapta profituri frumusele.
Negresti Oas, Judetull Satu Mare. Domnul Grigore a platit 2.000 de euro ca sa intre intr-o ferma nemteasca si sa priveasca cum se cresc sturionii.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Asta pentru ca are un teren sub care o panza freatica il ajuta enorm in afacerea lui.
Stia ca in pietele din Uniunea Europena un kg de icre negre ajunge la 6.000 de euro si deja s-a si vazut crescator de sturioni. Asa a inceput povestea lui in urma cu ceva timp.
Afacerea a fost pusa la punct cu 150.000 de euro, iar acum are o hala cu o capacitate de 25 de tone de cega, morun si nisetru.
Peste 3 ani asta inseamna 2.5 tone de caviar. Succesul, spune el, consta in faptul ca are asigurata apa, si ca nu trebuie sa plateasca chirie pe teren. A facut economii serioase: 300.000 de euro.
Livada, judetul Bihor. Ajungem si in Oradea, unde exista singurele sere din Romania care isi asigura caldura peste iarna cu ajutorul apei geotermale.
Investitia a fost de 2 milioane de euro, dar costurile au fost reduse cu 30%.
In cele doua sere sunt plantate peste 52.000 de fire de rosii, care vor asigura pentru anul viitor o productie de peste 350 de tone la hectar, aproape de 3 ori mai mult decit o sera obisnuita. Insa cu costuri de 3 ori mai mici.
Din cauza pretului prea mare al gazului cu care se incalzesc in mod obisnuit serele, legumicultorii au fost nevoiti sa intarzie productia de legume cu cel putin doua luni.