Fenomenul "Luna sangerie". Neti Sandu, despre ce zodii vor fi afectate:"E multa agitatie"
Asociata cu apocalipsa, varcolacii si starile de neliniste, "luna sangerie" isi face din nou aparitia, sambata, pe cer.
In realitate, spun specialistii, culoarea rosiatica e data de intrarea satelitului Terrei in eclipsa totala. Atunci Luna e mai putin luminoasa si devine rosie din cauza difuziei luminii solare. De-a lungul timpului, omenirea s-a intrecut in a prevesti, in astfel de momente, sfarsitul lumii. Eclipsa de sambata va fi cea mai scurta din acest secol - va dura mai putin de 5 minute.
Fenomenul astral, care schimba culoarea Lunii din portocaliu spre rosu, va dura sambata 4 minute si 43 de secunde, fata de mai bine de o ora, cat a tinut ultima luna sangerie de anul trecut.
Eclipsa totala de Luna, care produce aceasta culoare rosiatica a satelitului Terrei, a dat nastere la numeroase superstitii.
Astrologii sustin ca ne asteapta o zi dificila, asa ca trebuie sa fim atenti la sanatate si sa incercam sa ne pastram calmul.
"E mai multa agitatie, avem mai multe lucruri de facut, avem toate starile emotionale exacerbate. Vulnerabile sunt Berbecul si Balanta. Si Luna in Balanta poate sa deranjeze ceva pe la rinichi, coloana vertebrala si starea emotionala. Sa fie un tumult acolo pe care sa nu il poti gestiona", explica Neti Sandu.
Si celelalte zodii ar putea fi afectate, asa ca nu va faceti planuri mari pentru sambata. In credintele stravechi ale romanilor exista convingerea ca Luna e mancata in aceste momente de varcolaci. Adica de acele fapturi care iau nastere noaptea din spiritele nelinistite ale copiilor care mor nebotezati.
Tot traditia populara vine si cu aspecte pozitive: in aceasta zi pamantul ar fi mai roditor. Iar exemplele pot continua. Pentru evrei inseamna sfarsitul lumii, pentru astronomi o simpla eclipsa de Luna, iar astrologii ne avertizeaza ca vom fi nelinistiti in aceasta zi. Cu siguranta, insa, luna sangerie e un fenomen spectaculos. Din pacate, de data aceasta nu va fi vizibil din tara noastra. Dar mai urmeaza unul, in luna septembrie, pe care il vom putea vedea si noi.
Fenomenul va avea loc la ora 14, ora noastra, si va vizibil la mare distanta de Romania, in zona Pacificului. Va putea fi bine observat de pe coasta de vest a Americii pana pe coasta estica a Asiei.
"Luna rosie este atat in momentul de eclipsa totala de luna, dar aceasta culoare o mai poate avea Luna si in alte doua circumstante, cand se afla in vecinatatea orizontului si datorita unor fenomene mai surprinzatoare, cutremure, eruptii vulcanice", a explicat Diana Constantin, cercetator la Institutul Astronomic.
Multi oameni sustin ca la cutremurul din '77, care s-a produs in zona Vrancea, luna a fost sangerie.
Sursa: Pro TV
Etichete: luna sangerie, astronomie, fenomen, eclipsa,
Dată publicare:
03-04-2015 17:53