Plajele protejate de lege unde turistii nu au voie cu rulote, corturi sau masini. Cat costa un permis de intrare
Uitati de corturi, rulote sau masini, vara aceasta, pe plajele de la
Corbu si Vadu, cuprinse in ''Rezervatia Biosferei Delta Dunarii".
Frumusetea salbatica a zonei trebuie protejata, iar legea spune clar ca avem voie sa campam doar in locuri special amenajate.
Cum insa nimeni nu s-a hotarat sa faca investitii serioase, trebuie sa ne cumparam un permis de intrare si sa lasam masinile la marginea celor doua localitati.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Rezervatia Biosferei Delta Dunarii este o zona protejata, atat de legile noastre cat si de cele europene pentru ca aici traiesc zeci de specii pe cale de disparitie.
Ca sa nu apara discutii cei de la Institutul National de Cercetare dezvoltare Delta Dunarii ne-au spus ce avem si, mai ales, ce NU avem voie sa facem intr-un astfel de loc. Prima oprire: Vadu. La iesirea din sat exista un indicator.
Luati-va gandul de la statul la cort.
Aceasta este zona de la Vadu propusa de cercetatori stiintifici drept loc de campare. Dar pentru a fi autorizat, un camping are nevoie de utilitati si grupuri sanitare. Cum nu exista nici finantare, nici aprobari, pentru un astfel de proiect, un lucru este sigur: nu aveti voie sa campati nicaieri in zona Vadu."
Exista insa si o veste buna.
Reporter: Dar plaja avem voie sa facem?
Silviu Covaliov, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Delta Dunarii: Da, plaja aveti voie, daca va cumparati un permis de intrare 30 de lei pe un an, 15 lei pe sejur
Biletele se cumpara on-line sau de la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Neplacut este ca veti merge pe jos, in jur de 10 kilometri de la iesirea din Vadu, unde trebuie sa va lasati masina si pana la plaja.
A doua oprire: Corbu. O zona mult mai batuta de turisti in ultimii ani asa ca mizeria si distrugerile nu ne mira.
In Corbu, aceleasi restrictii. Fara masina si campat pe plaja sau in apropierea nisipului. Amenzile pentru incalcarea acestor legi pot merge pana la 3000 de lei.
Singura sansa ar fi ca in viitor proprietarii de terenuri de aici sa fie dispusi sa investeasca in campinguri sau in parcari.
Deocamdata, nu exista vreun proiect depus. Asa ca, pana atunci, daca ajungeti la Vadu sau la Corbu nu uitati sa va luati permis, un sac pentru gunoi, o bicicleta si, mai ales o umbrela mare de soare.