Spargeti monotonia unui weekend de iarna cu un drum pana pe litoral. Pastrati in bagaje costumul de schi, dar pregatiti-va pentru o experienta unica, mai ales ca proprietarii de iahturi organizeaza excursii pe mare.

O astfel de experienta va provoaca toate simturile. Culoarea turcoaz a apei nu o veti regasi in alta perioada a anului, la fel si linistea, "sparta" cand si cand doar de valurile inspumate.

"Da-o pana la jumatatea stalpilor. Si mai trebuie una aici, si una mai in fata, uitati-va la ei, stiti sa faceti noi de bamboleta. Ne mai trebuia una pe bordul asta de aici."

Vi-i prezentam pe cativa dintre cei care un indraznit sa incerce iahtingul pe timp de iarna.

Andreea Cheroiu, skipper: "E frumoasa marea si iarna, e un pic mai salbatica, dar daca prindem vreme buna, el la fel, doar ca nu putem face baie.
Reporter: Ne plictisim?
Andreea Cheroiu,skipper: Nu ne plictisim niciodata, avem sfori de care sa tragem, avem vele."

In portul turistic Tomis din Constanta, cateva iahturi cu panze sunt pregatite, deja, de calatorie.

"Barca aceasta se poate inchiria, are o capacitate maxima de 10 persoane si tariful este de 400 de euro pe zi."

Echipamentul este la fel ca la munte: costum de schi, bocanci, manusi si fes. Iarna, pe mare, vantul este prezent aproape in fiecare zi, un lucru bun de altfel cand iesi la plimbare cu vele.

Reporter: "De aici din portul Tomis unde putem pleca?
Mihai Nicolae, administrator firma inchirieri ambarcatiuni: Eforie Nord, Mangalia, Limanu, pasarela de la Mamaia, sunt destule locuri, Delta.
Reporter: Cate ore facem pana in Delta?
Mihai Nicolae, administrator firma inchirieri ambarcatiuni: In jur de 12 ore, vorbim de vant.”

Se organizeaza excursii si din porturile Mangalia si Limanu. In acest caz tariful este de 200 de lei pe zi de persoana. Cu 450 de lei pentru fiecare turist, plecati din Limanu, innoptati in Tomis, iar a doua zi va intoarceti in sud. Cabinele sunt incalzite.

Laurentiu: "Frig este si la munte si la mare. Noi am facut o comparatie cat te duce un weekend la schi si cat te duce un weekend la mare si am realizat ca la mare este un pic mai ieftin sa vii sa te dai cu barca, seara la fel, ca si la munte. In loc sa te retragi in cabana, te retragi in barca unde este cald, cu rom, cu ceai.”

Iahtul este manevrat de un skipper, dar toti cei de la bord sunt pusi sa dea o mana de ajutor. Urmatoarea iesire programata, in portul Limanu, este pentru weekendul viitor, cand sarbatorim Valentine's Day. Iar daca vreti sa prelungiti sejurul, gasiti hoteluri deschise in Mamaia si Mangalia, la tarife de extra sezon.