Familia șefei UPU Fetești, răpusă de Covid-19, nu beneficiază de drepturile acordate celor din linia întâi
Familia șefei Secției de Urgente din Fetești, răpusă acum o lună de noul coronavirus, susține că autoritățile au tratat decesul medicului drept unul obișnuit.
Așa se face că urmașii nu beneficiază de drepturile acordate prin lege cadrelor medicale care au participat la acțiuni împotriva COVID-19.
Studentă la Farmacie, fiica Mioarei Neagu primește în prezent un venit de urmaș ce nu reflectă anii de muncă ai mamei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Casa de Pensii recunoaște eroarea, dar susține că programul cu care lucrează este vechi și nu pot opera modificările aduse anul acesta de Parlament.
Medicul Mioara Neagu avea 48 de ani şi coordona activitatea Secţiei de Primiri Urgențe a spitalului din Feteşti. În urmă cu o lună, a fost depistată cu COVID-19. A murit la București.
Fiica a depus documentele necesare pentru a obține pensia de urmaș. A observat că decesul a fost tratat ca unul obșnuit și nu conform legii adoptate în luna mai a acestui an.
Petre Neagu, soțul doctoriței: ”Cu un calcul făcut pentru handicapați. Dacă vă puteți imagina, ăsta-i calculul. În care a murit așa, de o boală obișnuită, ea lucrând în domeniu, adică fiind medic. Asta e boală profesională și în al doilea rând e și accident de muncă. Vreau să vă spun că nu s-au luat în calcul absolut niciun fel de adaosuri la salariu, cum ar fi de exemplu condiții speciale, condiții deosebite. Normal și sporurile de conducere, deci totul apare pe zero. Așa ceva nu este posibil. Eu vă spun ce ne-au spus ei: că așa le-a dat ITM-ul".
Rudele au solicitat explicații la Casa de Pensii din Ialomița. Răspunsul angajaților i-a lăsat fără cuvinte.
Legea nu poate fi aplicată pentru că softul este vechi
Legea care le conferă urmașilor anumite drepturi, în împrejurări precum decesul doctoriței, nu poate fi aplicată pentru că software-ul este învechit.
Petre Neagu, soțul doctoriței: "Întrebarea mai este de ce nu se aplică legea de anul ăsta. Cât trebuie să mai dureze, că a trecut deja un an de zile ca să se aplice această lege?! Ea a fost votată, există și nu înțeleg de ce nu se aplică această lege, iar e o chestie".
Daniel Ioan Voicu, director executiv Casa de Pensii Ialomița: "Deocamdată nu este actualizat informatic și programul nostru, dar n-am uitat de doamna și ne întoarcem și îi acordăm drepturile cu aceeași dată. Legea asta 56 pe 2020 pentru acordarea unor drepturi urmașilor cadrelor medicale care au murit de Covid au suferit niște amendamente și trebuie să fie lămurite astea în Parlament și după aceea să primim și noi aplicație prin care să le punem în aplicare”.
Conducerea Casei de Pensii susține, totuși, că urmașii doctoriței vor primi retroactiv drepturile financiare. Dar abia atunci când vor putea opera modificări în program.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, Fetesti, moarta, doctorita, drepturi,
Dată publicare:
19-11-2020 16:31