Drama oamenilor care au fugit din Târgu Jiu de teama cutremurelor și au găsit locuințele distruse
Mii de oameni care au fugit din Târgu Jiu în casele de la țară de teama cutremurelor au găsit locuințele distruse. Prefectul de Gorj a solicitat Ministerului Dezvoltării trimiterea în teritoriu a altor specialiști pentru evaluarea clădirilor.
Oamenii care locuiesc în blocurile din Târgu Jiu au fugit de la oraș la țară, mulți dintre ei încă de la primul cutremur din Gorj. Replicile care au urmat i-a determinat să plece în masă, scrie europafm.ro.
Primarul orașului, Marcel Romanescu, susține că nu și-ar fi imaginat vreodată să vadă atâția oameni disperați care să fugă din oraș. Cei mai mulți au ales locuințele de la țară, considerând că imobilele din oraș, mai ales blocurile cu multe etaje, nu prezintă siguranță.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Au fost, însă, și oameni care după ce au fugit din apartamente și-au găsit casele de la țară distruse de la cutremur. Este și cazul doamnei Mihaela Andreescu din Târgu Jiu care a fugit în comuna Arcani.
Mihaela Andreescu: „Am găsit geamurile deschise la casă. Perdelele scoase în afară, tavan căzut, acoperișul în curte… Casa crăpată… Din trei camere, în nicio cameră nu se putea sta”.
Pe de altă parte, în multe comune din județ oamenii au ieșit din case și au petrecut nopțile în jurul focurilor făcute în stradă. În comuna Arcani, autoritățile locale au evacuat deja oamenii din 5 locuințe și i-au cazat la o pensiune. Casele lor au fost distruse de cutremure.
Evaluarea pe teren a imobilelor distruse este încă în desfășurare, dar merge foarte greu din cauza faptului că Gorjul deține doar un singur expert în rezistența construcțiilor.
Din acest motiv, prefectul de Gorj, Cristina Cilibiu, a solicit Ministerului Dezvoltării trimiterea în teritoriu a altor specialiști pentru evaluarea clădirilor.
Cutremurul produs în Gorj a avut peste 300 de replici
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului anunţă, joi, că au fost înregistrate 315 replici ale cutremurului cu magnitudinea 5,7 din judeţul Gorj.
Sursa citată a precizat că, până în prezent, s-au înregistrat în total 315 replici ale seismului. Specialiştii INFP au explicat că astfel de replici se vor mai produce câteva zile, dar ele scad, de obicei, în intensitate.