Doua gospodine au transformat legumele in delicatese demne de restaurant de lux. Cum prepara dulceturi inedite
Legumele pot fi transformate in dulceturi cu putina imaginatie. Combinatiile inedite intre arpagic si afine sau ardei iuti si gogosari si de ce nu chiar gogonele si ghimbir incanta papilele gustative ale celor care degusta aceste dulceturi indraznete.
Doua gospodine din Alba si Bistrita au transformat legumele in adevarate delicatese care se gasesc doar in restaurantele de lux din strainatate. Un borcan de dulceata de gogonele costa 12 lei, iar unul de arpagic cu afine 15 lei.
In creierii Muntilor Apuseni, doamna Cristina a incercat anul acesta niste retete inedite de dulceata. Banalele gogonele au fost innobilate si transformate intr-o pasta cu o savoare unica. E nevoie de multa munca pana cand dulceata ajunge in borcane.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
“Pregatim o dulceata de gogonele cu putina imaginatie si o papila gustativa buna poate sa iasa o dulceata deosebita, speciala care te va surprinde la prima de gustare, nu vei stii ce ai mancat, sa fie ananas, sa fie pepene si de fapt este banala gogonea."
Pentru un gust aparte legumele sunt lasate la macerat timp de 12 ore, apoi sunt fierte la foc mic de lemne.O alta delicatesa este si dulceata de arpagic la care gospodina din Apuseni a adaugat affine pentru un plus de savoare.
Cristina Nicola, producatoare: "Dulceata preferata a Printului Charles e dulceata de arpagic si noi am combinat-o cu afine si am facut ceva mai speciala dulceata de arpagic cu afine. Cei care au gustta-o au fost uimiti."
Si la Negrilesti, in Bistrita Nasaud, Lavinia si-a surprins familia cu o reteta de dulceata de ardei iute imprumutata de la o prietena. Este al doilea an in care pregateste delicioasa pasta,iar prepararea nu dureaza mai mult de o ora si jumatate.
"Dupa ce au fost curatati ardeii si gogosarii, ardeii iuti si gogosarii s-au dat prin masina de tocat si acum se pun la fiert... toata compozitia si se lasa la foc potrivit timp de o ora."
O portie de dulceata ajunge sa o coste pe gospodina aproximativ 20 de lei de unde obtine 8 borcane.