Domnul Trandafir la tara. Asociatia Ovidiu Rom incurajeaza dascalii care vor sa lucreze la tara
Sa fii profesor la tara, unde cele mai multe familii traiesc sub pragul saraciei este o adevarata provocare. Asa ca tot mai putini dascali fac asfel de sacrificii insa satisfactiile, spun ei, sunt uriase.
Un exemplu vine din Maramures, unde o mana de oameni se ocupa de viitorul copilasilor din localitatea Ponorita.
"Munca ca si profesor intr-o comunitate saraca este mult mai dificila decat ceea ce face un invatator la o clasa. Ceea ce ma determina sa merg mai departe este ca vad in fiecare zi tot mai multi copii si evolutia lor este inspre bine", a spus Radu Uglea, invatator Ponorita si coordonator local "Fiecare Copil in Gradinita".
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru a sprijini eforturile profesorilor din Ponorita, Asociatia Ovidiu Rom a organizat un atelier de formare in metode moderne de lucru cu copii din medii dezavantajate. O specialista in educatie prescolara a sosit de la New York ca sa discute cu dascalii din cele 19 comunitati sarace unde Ovidiu Rom implementeaza programul Fiecare Copil in Gradinita.
Luna aceasta, Ovidiu Rom si Ministerul Educatiei au invitat toate primariile din tara sa aplice pentru programul Fiecare Copil in Gradinita urmand ca cinci comunitati noi sa fie selectate. Pentru ca fiecare copil in Gradinita este responsabilitatea fiecaruia dintre noi.
Cititi si:
Surpriza de proportii pentru Irinel - vezi ce cadou i-a facut Monica de ziua lui
Cel mai tare laser, frate. La Magurele, se pregateste "teleportarea"