Mai multi copii din familii defavorizate au sansa sa mearga la gradinita


Ultimul update: Luni 22 Octombrie 2012 08:34
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2011 17:35
Categorie: Stiri Sociale

Initiativa laudabila intr-o localitate din Covasna, unde din ce in ce mai multi parinti din familii devaforizate s-au lasat convinsi sa-si dea copiii la gradinita. Totul in cadrul proiectului Asociatiei Ovidiu Rom.

In Araci, judetul Covasna, abia veneau 60 de baieti si fete la gradinita, anul trecut. Acum, odata cu implicarea Asociatiei Ovidiu Rom, numarul copiilor veseli sa cante in cor a ajuns la 154.

Prin programul "Fiecare Copil in Gradinita", familiile sarace primesc lunar tichete sociale in valoare de 50 de lei. Daca cei mici lipsesc insa nemotivat, chiar si pentru o singura zi, pierd tichetele.

Nicolae Coscodar are sase copii, iar doi frecventeaza deja invatamantul prescolar.

La Araci, ca in multe alte locuri, spatiul din gradinita este insuficient, mai ales acum, ca numarul copiilor a crescut considerabil. Dar aici s-au gasit solutii.

In Romania, natalitatea in familiile sarace este de trei ori mai mare decat media nationala. Orice initiativa care le poate asigura copiilor un start bun in viata si ii tine departe de criminalitate este binevenita. Reprezentantii Ovidiu Rom spun ca, pana la urma, 50 lei pe luna reprezinta un cost mult mai mic decat 500 de euro, cat cheltuieste statul lunar pentru un detinut.

Tags: ovidiu rom,

Aflati cum puteti da copiilor o sansa la educatie, pe www.ovid.ro
Asociatia Ovidiu Rom a facut minuni in comuna Rosia din Sibiu
1.200 de copii, ajutati de Asociatia Ovidiu Rom sa mearga la gradinita
VIDEO PROTVPLUS.RO