De Sfânta Maria, muncitorii au avut "meci" cu gazonul pe Arena Naţională: au schimbat iarbă uscată
Muncitorii au intrat pe teren cu utilajele şi s-au apucat să schimbe iarbă uscată de căldură. Este a opta oară când se înlocuieşte gazonul de la inaugurarea stadionului în 2011.
Pentru a evita ruşinea din anii trecuţi, când suprafaţă de joc arată că o tarla de cartofi înaintea unor meciuri internaţionale, Primăria Capitalei va plăti 100 de mii de euro pentru noul gazon, produs de această dată în România.
Marţi dimineaţă a început marea decopertare pe Arena Naţională a ceea ce a mai rămas din gazonul de pe cel mai mare stadion al României. Iarbă este arsă aproape în totalitate.
Oficialii Stelei stau cu sufletul la gură şi speră că vor avea un teren ideal, miercurea viitoare, când este programat returul din play-off-ul Ligii Campionilor cu Sporting Lisabona. Meciul va fi transmis de ProTV, de la 21.45.
Conştienţi că montarea celui de-al optulea gazon în şase ani nu va rezolva problema, administratorii Arenei Naţionale vor să cumpere şi nişte instalaţii speciale care să permită, în special vara, ventilarea la nivelul gazonului.
Specialiştii susţin că Arena are ceva probleme la acest capitol, pentru că membrană care acoperă tribunele împiedică o bună circulaţie a aerului.
Costurile estimative ale noii suprafeţe de joc se ridică la 100 de mii de euro, adică jumătate din cât a costat gazonul adus anul trecut din Ungaria. Iarbă va fi românească şi va trebui să facă faţă unui număr mare de jocuri.
Pe Arena Naţională în această toamna vor juca meciuri destul de des Naţională României, Steaua în cupele europene, dar şi câteva meciuri din campionatul intern.
FCSB şi Dinamo plătesc în jur de 50 de mii de euro că să închirieze Arena Naţională pentru un singur meci. Aşadar, costurile cu refacerea suprafeţei de joc vor fi amortizate într-un timp relativ scurt. Întrebarea este cât va rezistă gazonul de dată această.
Suprafaţă de joc de pe cel mai cochet stadion de la noi a fost subiect de scandal, în câteva rânduri. Scump, dar prost, primul gazon s-a făcut praf încă de la inaugurare. Era septembrie 2011, iar partida România - Franţa a fost stricată de "câmpul de cartofi" pe care s-a jucat, după cum scriau jurnaliştii francezi.