Bucurestiul, polul ortodoxiei timp de cateva zile, de Sf. Dumitru
UPDATE: De marea sarbatoare a Sfantului Dumitru liturghia a fost oficiata in fata altarului de catre mitropolitul grec de Drama, zis si purtatorul crucii lui Isus.
Mii de rugaciuni au curs inca de marti din zori langa altar. Dogma spune ca, de ziua sfantului, forta divina este mai vie ca niciodata Oamenii ating de relicve hainutele pruncilor ca sa le poarte noroc.
Pelerinii cred ca pe unde au trecut relicvele au facut minuni. Moastele celor trei sfinti si lemnul de Drama din crucea Mantuitorului au fost purtate prin Grecia, Turcia, Rusia si Israel. Si au lasat marturii: mii de oameni sustin cu tarie ca s-au tamaduit primind, prin atingere, harul.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Potrivit istoriei crestinismului, prima minune legata de crucea rastignirii a fost infaptuita chiar la identificarea ei. Imparateasa Elena a gasit, pe dealul Golgotei, la 300 de ani dupa moartea lui Isus, 3 cruci. Dar numai cea adevarata a vindecat, prin simpla atingere, o batrana muribunda.
Insusi Patriarhul Bartolomeu de Constantinopole a sosit marti dupa-amiaza la Bucuresti cu o cursa privata, ca sa se poata reculege la moastele Sfantului Dumitru.
Preasfintitul Bartolomeu si Patriarhul Daniel au binecuvantat multimea si s-au rugat pentru iertarea pacatelor celor de fata. Printre miile de credinciosi s-au aflat si batrani care abia se mai tineau pe picioare.
De astazi, pelerinajul Sfantului Dumitru de la Bucuresti poate fi considerat cel mai amplu fenomen religios de acest tip din sud-estul Europei. Si ca durata, si ca participare. Prezenta la Bucuresti a celor doi inalti prelati - Mitropolitul Pavel de Drama si Patriarhul Bartolomeu de Constantinopole - certifica acest lucru.
Miercuri, de ziua lui Dimitrie cel nou, ocrotitorul Capitalei, la ora 9:30, liturghia va fi oficiata de Patriarhul roman si de cel grec pe scena amplasata in fata altarului. Si va fi cu siguranta un test dificil pentru fortele de ordine: marti, peste 5000 de oameni au ascultat slujba, in timp ce alti 5-6000 luau de la capat randul spre altar, care porneste acum de pe strazile adiacente.
Pelerinajul se incheie vineri seara.