De la nemultumire, la bucurie, in doar o saptamana. Vanzatorii de flori au realizat profituri uriase pe 8 martie

Ultima actualizare: 11-03-2015 07:11

De 8 martie nu exista cadou mai des oferit decat florile: zambile, narcise, lalele sau modesti ghiocei au ajuns la mamele, sotiile, iubitele sau fiicele dragi din familie.

Nu e de mirare ca pentru comerciantii de buchete a fost o zi mare. De pilda, piata de flori din Bucuresti a fost supra-aglomerata si cum vanzatorii s-au vazut inconjurati de clienti, nu au mai lasat loc de negociere.

In piata de flori George Cosbuc din Bucuresti nu ar fi fost loc sa cada azi o floare. Strazile din jurul pietei au fost pline de masini si chiar a fost nevoie de interventia politistilor ca sa se poata circula in zona.

Mii de oameni au trecut prin piata si nimeni nu a plecat fara cel putin un buchet. Cand clientii curg rauri pe langa tine, ar fi gresit sa lasi mult la pret - a fost strategia vanzatorilor pentru 8 martie. Mai exact, iata cum a decurs o negociere.

Client: Zi un pret la 18.

Vanzator: Pot sa las 3 lei si atat.

Client: 55 de lei.

Vanzator: Nu am cum, ai cuvantul meu de onoare. Asta-i business-ul. Am lasat si eu 3,5 lei.

Mai exact, a lasat 80 de bani. Explicabil de ce pe fetele comerciantilor au inflorit doar zambete: a fost o zi cu profit urias.

Vanzator: Multumitor.

Reporter: Cat ati castigat astazi?

Vanzator: Cateva miloane, 4-5 milioane.

De altfel, in piata Cosbuc pretul de cinci lei pe floare pare sa fi fost unul general valabil: 5 lei a costat o lalea, un fir de zambila si un buchetel mic de ghiocei. Cum au reactionat cumparatorii? Cineva s-a incurcat in filosofie...

"Avand in vedere ca este ziua mamelor, sotiilor, iubitelor, care pentru ei trebuie sa dam totul si nu este vorba. E vorba de parinti, iubite si mame nu ne mai uitam la bani", a spus un client.

Cineva nu a indraznit sa spuna NU...Dar am gasit barbati care au venit sa cumpere un brat de flori pentru cliente...

100 de bucati de frezie au costat azi in piata 50 de lei. Si mai urmeaza o dimineata profitabila: a celor intarziati, care au nevoie luni de flori pentru invatatoare, directoare sau colegele de birou care-au fost duminica libere.

Citeste si: Ei sunt singurii romani nemultumiti de Martisor: vanzatorii. "Mai da omul bani pe flori, cand nu sunt bani pentru paine?"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO