Ei sunt singurii romani nemultumiti de Martisor: vanzatorii. "Mai da omul bani pe flori, cand nu sunt bani pentru paine?"

02-03-2015 18:09


Intr-o lume a inocentei si a bucuriei, martisoarele au adus luni zambete sincere pe chipurile copiilor.

Unele fetite au trait emotia primelor martisoare, in timp ce au iesit la iveala cele mai nevinovate povesti de dragoste. In acest spirit, cei mici ne-au amintit ce inseamna cu adevarat o zi de sarbatoare si cat de frumoase pot fi gesturile simple.

La clasa pregatitoare, impartitul florilor si al martisoarelor a fost un moment cu "greutate" pentru cei mici. Nico s-a bucurat sincer pentru fiecare cadou primit si nici un coleg nu a scapat nepupat. Nici macar cei care au incercat sa se ascunda.

Baietii nu au fost foarte curajosi nici in fata invatatoarelor. Altii au avut de asteptat pentru momentul mult dorit. Iar cand a venit, emotiile au fost coplesitoare.

Sarbatoarea primaverii a fost interpretata in fel si chip de copii. Indiferent de explicatie, cu totii au transmis acelasi lucru: bucurie.

"Martisorul inseamna iubire si pace si e o traditie romaneasca", a spus o fetita.

Reporter: Stii de ce primesc fetele martisoare?

Copil: Nu stiu...pentru ca sunt feminine?

La bilant, toate fetitele au iesit au iesit pe plus.Unii baieti au vrut sa fie domni pana la capat si sa prinda martisoarele in pieptul fetelor. Doar ca nu le-a iesit tocmai cum isi doreau...

In afara scolilor, adevarata batalie s-a dat pe flori. Cu toate acestea, florarii fost nemultumiti de vanzari.

"N-a mers, fata mea, ca nu e bani. Ce mai da omul bani pe flori, cand nu e bani pentru paine?", a intrebat o vanzatoare.

Un vanzator, de exemplu, spune ca a vandut aproximativ 200 de zambile pe zi. Cu sau fara flori, martie a inceput cu un soare generos, iar inocenta copiilor ne-a facut pe toti sa zambim. Bine ar fi sa ne pastram zambetul toata primavara.

VIDEO PROTVPLUS.RO