Tuturor le plac plimbarile pe apa, dar putini sunt dispusi sa investeasca multi bani intr-o ambarcatiune. Asa ca anul acesta Targul Nautic din Capitala mizeaza pe ambarcatiuni mai mici, accesibile.

Gasim totusi si vase de lux, de sute de mii de euro. La mare cautare sunt, totusi, ambarcatiunile mai mici. Organizatorii spun chiar ca sunt semne de revenire fata de anul trecut in ceea ce priveste vanzarile.

La eveniment sunt prezente 40 de firme expozante. Ambarcatiunile pornesc de la dimensiuni de 2,5 metri si pot ajunge pana la 12 de metri. Preturile pornesc de la 300 de euro si ajung pana la 170.000 de euro - pretul unui velier oceanic cu o lungime de 12 metri, fabricata in Franta.

Sunt expuse de la accesorii, oferte de charter, scuba diving, vestimentatie nautica, caiace si canoe, ambarcatiuni gonflabile, veliere, barci cu motor, pana la iahturi de mari dimensiuni.

Cei care nu sunt decisi sa isi cumpere o barca exista varianta de inchirirere, trebuie doar sa stabileasca perioada.

La targ este prezent si Ivan Patzaichin, fostul canotist laureat cu aur de patru ori la Jocurile Olimpice de vara, care a adus cu el si o canotca, intr-o varianta de colectie din lemn de mahon. Ambarcatiunea este de vanzare si costa 3.500 de euro.

Majoritatea companiilor prezente au venit cu oferte speciale: reduceri de pana la 20% daca veti cumpara o ambaracatiune in perioada targului, care se incheie pe data de 8 martie.