Dascali batjocoriti. Primarii ar trebui sa le dea bani de naveta, dar nu au

Dată publicare: 02-10-2010 00:00
Dată actualizare: 15-05-2012 04:46


Situatia este tragica pentru multi dintre profesorii si medicii de la tara. De exemplu, primariile din judetul Galati nu isi mai permit sa le deconteze naveta celor care stau la oras.

Asa ca sunt nevoiti sa si le plateasca singuri, doar ca abonamentele lunare ii costa chiar si 400 de lei, adica jumatate din leafa.

Sindicalistii din domeniul educatiei au aflat despre problema si ameninta ca vor da primariile in judecata.

Monica Gorovei isi dorea din copilarie sa ajunga profesoara de matematica. Doar ca visul arata altfel. Din salariul miscorat, jumatate se duce pe transport. Ca sa arate putina intelegere, patronii microbuzelor au fost de acord cu ceva reduceri.

La fel ca si Monica Gorovei sunt sute de profesori. Cand se va ivi ocazia, unii sunt gata sa dea catedra pe orice alta meserie mai banoasa.

Primarii sunt obligati de lege sa le deconteze cheltuielile de transport. Doar ca nu au de unde.

Sindicatele ar vrea sa dea in judecata primariile, iar cei de la inspectorat se asteapta si ei ca tot mai multe clase sa ramana fara dascali la catedra.

In aceeasi situatie ca profesorii sunt si medicii. De zece ani, domnul Mocanu este doctor peste doua comune din Galati. Abonametul la microbuz, 400 de lei, i se parea prea scump, asa ca si-a luat masina. Credea ca il ajunge mai ieftin. Cand e plecat, in locul lui ramane doar o asistenta. Nu de putine ori s-a gandit sa renunte, dar nu are alta alternativa in Romania.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO