Scolile romanesti sunt prea sarace ca sa-si permita paza copiilor


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 15:59
Data publicarii: Vineri 17 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

"Siguranta copiiilor in scoli a devenit un lux pe care nu ni-l permitem!" Acesta este mesajul transmis de reprezentantii multor unitati de invatamant in tara, care nu-si permit sa plateasca nici macar paznici, daramite camere de supraveghere.

In Capitala, de exemplu, doar o treime dintre scoli au camere de supraveghere.

Scoala 310 din cartierul bucurestean Militari este intr-un amplu proces de renovare - adica elevii fac orele in praf, printre materiale de constructii. De sisteme de securitate nu poate fi vorba. Desi directorul se lauda cu patru paznici...

Scoala 110 din sectorul 4, in schimb, pare o fortareata. Camere de supraveghere, inclusiv in clase, acces pe baza de cartele, paznici si porti incuiate. Totul cu bani de la primarie, sustine conducerea.

Cand cineva vine in vizita este legitimat, inregistrat si condus in holul scolii la directie sau secretariat de catre unul dintre bodyguarzi.

Doar 100 din cele 457 de gradinite, scoli si licee din Bucuresti sunt intr-un program al Bancii Europene de Investitii, care presupune renovarea si dotarea lor la standarde occidentale. Un termen limita ar fi 2011. Acum, doar o treime din scoli sunt dotate cu sisteme de supraveghere.

In alte scoli sau licee, parintii sunt cei care au platit din banii lor pentru securitatea copiilor. A fost cea mai rapida solutie, in lipsa unor fonduri de la primarii.

 

Laptele si cornul de la scoala au imbolnavit 35 de elevi din Constanta
In Romania, ca-n Evul Mediu! Scoala-n container!
Spice shop-urile functioneaza in continuare in Romania.Legal si langa scoli
VIDEO PROTVPLUS.RO