Curăţenie imposibilă! Praful câştigă lupta cu echipele de la salubritate!

Ultima actualizare: 14-05-2012 04:42
Curăţenie imposibilă! Praful câştigă lupta cu echipele de la salubritate!

Într-un oraş plin de praf ca Bucureştiul, canicula e de două ori mai insuportabilă. Oamenii respiră o combinaţie arzătoare din care doar jumătate e aer, deşi echipele de salubrizare se străduiesc în fiecare noapte să cureţe străzile.


Efortul lucrătorilor de la salubrizare pare dinainte condamnat la eşec. Pe marile bulevarde utilajele trebuie să ocolească maşinile parcate în coloană. Sub roţile acestora, mizeria supravieţuieşte până a doua zi, când pune iar stăpânire pe plămânii noştri.

Peste 200 de tone de praf pe kilometru pătrat şi 100 de tone de plumb. Cam atât lasă în urmă, într-o lună, cele peste un milion de maşini care circulă zilnic prin Capitală. Noaptea, când traficul mai amorţeşte, ies la lucru angajaţii firmelor de salubrizare, gata să măture şi să stropească asfaltul. O fac însă mai mult degeaba, pentru că se împiedică de maşinile parcate pe marginea şoselelor.

Peste 200 de tone de apă sunt folosite în fiecare noapte, numai într-un sector, însă străzile rămân tot murdare. Din cauza prafului şi a mizeriei de peste zi, şi şoferii au de suferit. Ei sunt nevoiţi să-şi spele aproape zilnic maşinile.

Angajaţii firmelor de salubrizare ridică din umeri şi speră ca în ziua următoare să nu mai găsească maşinile parcate în acelaşi loc. În timp ce noi ne descurcăm cum putem, strainii ne dau lecţii la capitolul curăţenie stradală.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO