Cum vrea Biserica sa schimbe Constitutia Romaniei. "Vorbim despre incercarea de a prelua controlul ideologic al societatii"

Ultimul update: Duminica 17 Ianuarie 2016 07:32
Data publicarii: Joi 14 Ianuarie 2016 18:26
Categorie: Social

Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reunit pentru prima data in acest an, este gata sa sustina o initiativa de modificare a legii fundamentale, astfel incat sa scrie in Constitutie ca familia este formata numai din barbat si femeie.

Scandalizate, asociatiile care militeaza pentru drepturile minoritatilor sociale spun ca preotii isi cauta adepti inclusiv printre elevii de liceu. Tineri din 5 judete ar fi reclamat faptul ca li s-a cerut la scoala sa semneze pentru aceasta propunere.

IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului: "Sa scrie acolo in Constitutie ca familia crestina are la baza codul familiei din Sfanta Scriptura: familia este intocmita dupa randuiala lui Dumnezeu: barbat si femeie. De aceea, daca veti gasi tineri studenti care o sa va roage sa semnati, va indemn cu incredere."

De aici a plecat totul! Mitropolitul Ioan Selejan, dar si alti preoti din zona Banatului, le-au cerut oamenilor, in timpul slujbelor, sa semneze pentru modificarea definitiei familiei din Constitutie.

IPS Casian al Dunarii de Jos: "Familia inseamna mama, tata, copiii, in interiorul careia este viitor este pace."

Slovenii au respins prin referendum casatoria intre persoanele de acelasi sex. Cati oameni au votat "impotriva"

Iar Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reunit pentru prima data in acest an, a decis sa sustina aceasta initiativa.

Vasile Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei: "Familia traditionala compusa din barbat si femeie este singura varianta de familie acceptata de morala crestina. Incet, incet si-au facut loc in zona modernitatii si a postmodernitatii variante la notiunea de familie."

Adica, potrivit Bisericii, sunt tot mai multe cupluri formate din persoane de acelasi sex. Tocmai de aceea, reprezentantii BOR considera ca in actul fundamental ar trebui sa se specifice clar ca numai un barbat si o femeie pot forma o familie. Asta desi:

Cristian Parvulescu, politolog: "In Romania, spre deosebire de alte tari, nici macar nu exista vreo intentie de a legaliza casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Vorbim practic despre incercarea Bisericii de a prelua controlul ideologic al societatii romanesti."

Propaganda a ajuns si in scoli, reclama cei de la Fundatia Accept, care militeaza pentru drepturile minoritatilor sexuale. Acestia ar fi primit sesizari de la tineri de liceu, care ar fi fost obligati de profesori sa semneze in favoarea modificarii Constitutiei.

Membru al Accept: "Credem ca este o violare a dreptului la constiinta si la dreptul lui de a-si practiva libertatea religioasa, elevul nu poate negocia cu profesorul."

In alta ordine de idei, modificarea Constitutiei este insa o procedura greoaie. Potrivit legii fundamentale, pot cere modificarea Constitutiei presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului, cel putin un sfert din numarul total al parlamentarilor, sau cel putin jumatate de milion de cetateni cu drept de vot.

Iar revizuirea propriu-zisa ar face-o doar Parlamentul, dupa care ar trebui votata de cel prin doua treimi din numarul membrilor fiecarei camere. Si nici atunci, modificarea NU ar fi valabila fara un DA clar al romanilor chemati la referendum.

Mitropolitul Banatului promoveaza interzicerea casatoriilor gay prin Constitutie.

Mitropolitul Banatului promoveaza interzicerea casatoriilor gay prin Constitutie. "Grecia a fost deja ingenuncheata"

program repopulare

Metoda prin care un primar din Botoșani a reușit să-și repopuleze comuna. "Am cam îmbătrânit şi murim”

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Ce riscă aceștia

Fată bătută de două adolescente, din cauza unui băiat, în centrul Aradului. VIDEO

O fetiţă de 9 ani, din Bihor, face zilnic 10 km pe jos până la şcoală. Povestea Marinelei

Festival al tatuajelor la Iași. Desenul pe care și l-a făcut o tânără venită din Anglia

500 de sate din țară, fără medici. Situația disperată a bătrânilor: ”Așteptăm să vină moartea”

pensionari

Pensionari voluntari pentru copiii ”uitați” în spital. ”Îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”

Trucurile de marketing care te fac să umpli coșul în magazine. Modul în care creierul e păcălit

Grupurile online în care femeile se ajută între ele să slăbească. Riscurile la care se supun însă

”Blind date” cu 300 de cărți. Ce au făcut zeci de tineri ca să încurajeze lectura

Ora de vară 2018. Când trecem la ora de vară în acest an

Ziua Sfântului Patrick. Cum au sărbătorit irlandezii în România