Cum sa arate mielul cumparat de Paste. Retete traditionale... cumpatate
Specialistii recomanda: informati-va inainte sa faceti cumparaturile de Paste. Alegeti mieii de cel putin 10 kilograme, altfel carnea contine prea mult colagen si este greu digerabila.
Iata recomandarea specialistilor de la Institutul de Cercetari Alimentare care au tradus retetele traditionale astfel incat sa nu facem criza de fiere.
Astfel, drobul trebuie sa contina 50% verdeturi, iar ciorba se acreste cu bors facut in casa ori cumparat de la gospodari.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mielul foarte tanar, de 5-6 kilograme, are foarte mult colagen, care ingreuneaza metabolismul. Poate o sa va socheze ceea ce spun, bucata trebuie sa provina de la un miel de 14-15 kg," spune Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
"Are mult mai putine toxine. Ne-am propus sa comercializam carcase mai mari de 10 kg," spune si reprezentantul unei carmangerii.
Macar ne-am pus de acord ca mielul e sursa buna de zinc, fier si potasiu, daca e marinat si fript. La sos, se recomanda vin fara sulfiti, sare bruta de mina si usturoi de gradina. Alaturi, mamaliga bio.
Porumbul sa fie dintr-un soi cu bobul sticlos, macinat la mori cu pietre. Malaiul obtinut astfel are mai multe tarate, fata de cel rafinat, grisat, prefiert, care poate fi preparat instant.
Apoi, pentru ciorba specialistii dau vot de blam orezului. Daca insistati, alegeti din cel brun sau salbatic. Borsul sa fie fermentat natural, facut in casa, din tarate de grau.
La desert, cozonacul nu poate fi salvat nici de oua facute de gaini ce alearga fericite prin batatura. Cu alte cuvinte, mai bine nu-l framantati ca sa nu va pice greu la stomac dupa atatea fripturi.
Si acum lovitura finala: nici pasca cea dulce si plina de stafide nu-i tocmai recomandata pentru are oua si branza, adica este o bomba calorica.
Sursa: Pro TV
Etichete: masa de paste, miel, retete de paste, Gheorghe Mencinicopschi,
Dată publicare:
12-04-2011 18:12