Cum au petrecut românii de Rusalii. Pe litoral, vizitatorii s-au bucurat de câteva reprize de soare
Soarele a dat la o parte pătura groasă de nori care îl ascundea, la prânz, pe litoral. Razele au încălzit nisipul udat de ploaie și i-au încurajat pe turiști să stea la plajă.
La munte, însă, vremea nu a fost la fel de generoasă, dar oamenii s-au relaxat de sărbătoarea Rusaliilor.
Pe litoral, vizitatorii s-au bucurat de câteva reprize de soare.
Femeie: „Mi-e îmi place foarte mult soarele. Aștept să vină căldura aceea din august, mie îmi place soarele acela torid."
Cei care au ales litoralul în aceste zile libere de Rusalii au găsit prețuri încă reduse.
Paul Marin, administrator plajă: „La Mamaia a fost frumos toată perioada și este în continuare. Cluburile, nu vă spun, sunt pline hotelurile sunt pline."
Bărbat: „Prețurile sunt rezonabile deocamdată, o cameră la un hotel trei stele, undeva la 350 de lei pe noapte, deci 300-400 de lei o familie într-o zi, să zicem că te descurci."
Reporter: Cine a făcut bugetul acestei vacanțe, bănuiesc că dumneavoastră?
Femeie: Soțul, soțul?
Reporter: Un prânz?
Femeie: Un prânz, toată familia 200 de lei la un restaurant.
Pentru cei mai friguroși, unii hotelierii au pregătit piscine cu apă caldă.
Teodora Carali, manager recepție complex turistic: „Avem piscină încălzită, ceea ce este un mare avantaj al hotelului nostru, deși vremea este schimbătoare clienții se pot bucura."
După relaxare și baie, mulți au mers la cherhana, sau la unul dintre zecile de restaurante cu specific, deschise pe întreg litoralul. Peștele proaspăt sfârâia pe grătar.
Turist: „De fiecare dată când venim aici mâncăm pește de Marea Neagră. Pălămidă, acum avem chefal și mai mărișor și care este foarte bun."
Cei care au venit cu copiii au vizitat Delfinariul. Între timp, pe plajă, salvamarii au avut de furcă: l-au salvat pe un bărbat de 48 de ani, care a suferit un infarct și s-a prăbușit în valuri.
Stațiunile de la munte au fost și ele animate. În Bucegi, spre Piatra Arsă, o pajiște plină de bujori înfloriţi i-a încântat pe turiști.
De altfel bujorul ar putea deveni floare națională - simbolul floral al României. Se strâng semnături pentru o astfel de iniţiativa legislativă.
În apropiere, tot la peste 1.900 de metri altitudine, au mai rămas încă petice de zăpadă.
Drumeții și-au tras apoi sufletul la un mic popas. Cu plăcinta dobrogeană sau de dovleac.
Cei care nu s-au încumetat să urce pe creste s-au plimbat pe aleile castelului Peleș, mereu fascinant, mereu dornic să-și spună poveștile.