Cum a ajuns un fost politist din Arad sa dea lectii de arta culinara. Pasionatii de gatit ii urmeaza cursurile
Asemeni unor adevarati masterchefi, romanii sunt gata sa ridice pasiunea pentru gatit la rang de arta. Unii o iau ca pe un hobby, altii ca pe o oportunitate de a schimba locul de munca.
La Arad un fost politist a deschis un studio de arta culinara, unde cursantii se pot relaxa in bucatarie dupa o zi extenuanta la serviciu. Iar la Alba Iulia, sute de doamne s-au inscris la cursuri de gatit finantate din fonduri europene.
In ultimii ani, numarul celor care vor sa invete sa gateasca de la profesionisti a crescut cu 20 de procente.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La studioul de arta culinara din Arad se pot inscrie toti pasionatii de gatit, incepatori sau avansati. Fiecare miscare e urmarita atent de chef pentru ca, in bucatarie, tehnica are mare importanta.
Cel care a pus pe picioare afacerea este Marin Popescu, un politist care a lasat uniforma si, dupa ce a obtinut atestatul de chef, ii invata pe altii sa faca de mancare.
Marin Popescu, chef bucatar: "Vrem ca oamenii sa vina aici, sa se simta bine, sa se cunoasca si sa invete sa prepare feluri deosebite de mancare, pe care nu ar avea curajul sa le incerce acasa".
In schimb, la Alba Iulia, pasiunea pentru gatit se poate transforma in sursa de venit. La 46 de ani, doamna Aurica s-a inscris la cursul pentru bucatari cu gandul ca din gastronomie va scoate bani daca isi va deschide un restaurant.
Si doamna Maria, care a lucrat 34 de ani intr-o fabrica de ceramica, se gandeste ca nu este prea tarziu sa ridice stacheta in bucatarie.
Bucatarul imparte sarcinile si le explica cursantilor cum sa obtina un preparat delicios.
Cursurile dureaza 5 luni, iar la final cursantii sustin un examen si primesc o diploma recunoscuta in Uniunea Europeana.