Aromele Orientului si Africii, in inima Romei. Cum au ajuns kebabul si shaorma sa concureze pizza si pastele
Daca vine vorba de mancare, va spunem ca italienii tin la preparatele lor traditionale ca la ochii din cap. Si totusi, in ultimii ani, aromele Orientului si Africii au patruns tot mai mult pe strazile Romei.
Asa au ajuns kebabul si shaorma sa concureze cu pizza si pastele chiar in patria lor.
Ba chiar au aparut si variante specific italienesti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Valurile de imigranti din nordul Africii si Orientul Mijlociu au adus in peninsula specificul culinar. Iar daca la inceput italienii au ezitat sa le incerce mancarea, criza din ultimii ani i-a convins.
Un restaurant turcesc din centrul istoric al Romei ofera si spaghetti si pizza, dar cei mai multi clienti prefera un kebab.
''Altadata, aveam mai putin de munca. In ultimii ani, au venit tot mai multi clienti'', explica Gokhan Aksahin, vanzator de kebab.
La fel se intampla si peste drum, unde se prepara shaorma, adica versiunea araba a kebabului, dar dupa regulile alimentare evreiesti.
Legenda spune ca shaorma a fost inventata de soldatii persi, care isi prajeau carnea pe sulite la focurile de tabara. Unele restaurante au adaptat-o insa, adaugandu-i parmezan si ierburi mediteraneene.