Criza de medicamente! In spitale, bate vantul


Ultimul update: Miercuri 09 Mai 2012 10:59
Data publicarii: Miercuri 21 Ianuarie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Dupa ce a lovit si in farmacii, criza medicamentelor goleste si dulapurile spitalelor. In unele unitati sanitare, medicii nu mai au ce sa le administreze bolnavilor, iar in altele, stocurile de pastile sunt pe terminate.

Totul pentru ca distribuitorii n-au mai cumparat medicamente din strainatate.

In multe spitale din tara, medicii au ramas fara medicamente vitale. La Craiova, orice nastere devine una cu risc. Stocul de substante care induc si controleaza nasterea a fost epuizat. Anestezicele au disparut din depozite, inclusiv medicamentele pe care bolnavii nu au de unde sa le cumpere.

Situatia devine extrem de dificila si in Capitala. In unele spitale bucurestene, nu mai exista anticoagulante si nici antibiotice de baza.

Pacientii au, asadar, trei optiuni. Fie intrerup tratamentul, fie isi cumpara pastilele, daca si le permit, fie le cauta intr-un alt spital. Asa se face ca, acolo unde mai exista asemenea pilule de import, fluxul de pacienti a crescut simtitor. Si, in cel mult o saptamana, si aceste spitale vor fi pe avarie. 

Cei din Ministerul Sanatatii prefera sa taca. Abia joi, seful Sanatatii va avea o intalnire cu distribuitorii si producatorii, pentru a rezolva problema preturilor si pentru a se relua aprovizionarea.

Situatie disperata in farmacii. Pacientii primesc pastile cu portia
Vesti proaste pentru bolnavi! Preturile medicamentelor vor creste
In pragul crizei: distribuitorii de medicamente vitale renunta la importuri
VIDEO PROTVPLUS.RO