Au mers 900 de km pe jos pana la Sumuleu, la cel mai mare pelerinaj de Rusalii din sud-estul Europei

11-06-2011 07:34
Sursa: Mediafax


VIDEO. Mii de cataloci participa la Sumuleu, la ce...
Au mers 900 de km pe jos pana la Sumuleu, la cel m...

Unul dintre cele mai impresionante pelerinaje pe care avem ocazia sa le vedem in anul bisericesc se intampla chiar acum la Sumuleu Ciuc, judetul Harghita.

Acolo, zeci de mii de credinciosi catolici din lumea larga isi pun dorinte in fata statuii Fecioarei din Biserica Franciscana. Au venit de Rusalii din Canada, Argentina, dar mai ales din Ungaria. Exista oameni care au plecat din Budapesta acum 38 de zlie si au mers pe jos pana la dealul Sumuleu 900 de kilometri.

Ca sa ajunga aici, sa intoneze imnurile religioase, emotionati pana la lacrimi, multi dintre pelerini au batut sute de kilometri.

Vin cu inimile deschise si cu credinta ca vor depasi problemele cu ajutorul Domnului. Toate sperantele lor sunt puse in rugaciunile pe care le spun inghenunchiati la statuia Fecioarei.

Slujba cea mai importanta a fost sustinuta in Biserica Franciscana de un episcop din Ungaria, care a avut alaturi un sobor de preoti.

In Dealul Sumuleu s-au strans peste 120.000 de credinciosi, unii veniti tocmai din Canada sau Argentina. Ploaia torentiala nici nu i-a urnit.

Citeste si:

O cina te costa 200 de lei si o bere la terasa 60. Orasele unde n-ai avea bani nici sa treci strada

Una din sotiile lui bin Laden: "Osama era o masina de sex. Ma inchidea in dormitor zile intregi"

Rauri de lacrimi si de sampanie la banchet. Elevii de gimnaziu s-au despartit de copilarie

VIDEO PROTVPLUS.RO