S-au calcat in picioare sa plece in vacanta. Vineri, la 15:00, ministerele erau goale

Ultima actualizare: 31-07-2012 05:55

Se simte un puternic aer de vacanta si prin sufocatul Bucuresti. Sarbatoarea Rusaliilor le aduce angajatilor de la stat si celor din firmele care isi permit acest lux aproape 4 zile numai pentru ei.

Pacat insa ca putini stiu si insemnatatea Rusaliilor.

Am primit liber ca sa sarbatorim de fapt ziua in care Duhul Sfant a coborat asupra apostolilor, care au pornit apoi in toate colturile lumii sa propovaduiasca Evanghelia.

Parca s-a dat alarma de incendiu in ministerele din Bucuresti. Primii curajosi au furat startul inca de pe la 13:30. Grosul a plecat abia dupa ora 14. In pasi grabiti au aglomerat iesirile, statiile de troleibuz si intersectiile. In paralel parcarile institutiilor s-au golit dintr-o data.

Dupa ora 15:00 pe holurile de la Transporturi se mai auzea doar ecoul. Orice problema va trebui sa astepte pana marti.

Pe marile bulevarde s-au creat rapid cozi kilometrice, care s-au mutat apoi la iesirile din oras spre mare si spre munte.

2011 este al treilea an in care Rusaliile sunt sarbatorite legal si ne aduc o zi libera, dupa modelul european.

Crestinii stiu ca duminica se implinesc 50 de zile de la Paste. Si este ziua in care Duhul Sfant s-a pogorat asupra apostolilor, care au inceput sa vorbeasca in toate limbile pamantului. Si-au impartit lumea si au pornit sa propovaduiasca invataturile lui Hristos.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO