Cozi nesfarsite la Primaria Sectorului 2 pentru taxe. Tanar: "Lucrez in strainatate, iar cand vii aici iti faci cruce"

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Sute de persoane stau la cozi umilitoare pe la ghiseele primariilor, in fiecare zi.

Ca sa plateasca impozite si taxe or sa declare bunuri sau proprietati, bucurestenii din Sectorul 2 sunt nevoiti sa stea la coada de la ora 5 dimineata, pentru un bon de ordine, iar apoi alte 6 ore ca sa-si rezolve problemele. Cauza: lipsa de functionari la ghisee. Oficialii vorbesc insa de o dorinta nestavilita a oamenilor de a fi corecti.

Cand s-au lovit de nepasarea si de neputinta autoritatilor de la Sectorul 2, oamenii s-au organizat cum au stiut. "Am facut o lista ca sa intram in ordine, ca sa nu ne mai inghesuim”, spune unul dintre ei.

La coada de aproape 100 de persoane, o femeie a venit cu noaptea-n cap, hotarata sa-si puna in ordine actele. Spune ca a ajuns inca de la ora 5 fiindca luni a stat doua ore si jumatate la coada si nu a mai apucat sa isi ia certificatul fiscal de care are neaparata nevoie.

Un tanar lucreaza in strainatate si vrea sa-si inmatriculeze aici motocicleta. “E inadmisibil, n-am cuvinte, lucrez afara si cand vii aici iti faci cruce. Ar trebui sa depui online, daca nu se poate online sa depui o scrisoare ceva, nu, nu se vrea. Sa lucreze mai multe ghisee! Sunt 10 ghisee acolo dintre care lucreaza doar unul acuma, iar ieri lucrau doua"

Si altii dau vina pe nesimtirea primariei si spun ca “nu e corect nimic.”.

Dutu Cristian, director executiv venituri Sector 2: "Nu ne-am birocratizat, eu cred ca exista totusi si  un val de autoconformare. Oameni care-si descopera documente, certificate de mostenitor nedeclarate de-acum 10 ani, 20 de ani, 30 de ani, foarte multi incearca sa-si faca ordine in lucruri pe care le-au tot amanat."

In plus, directorul recunoaste ca functionarii de la ghiseu au plecat pe posturi mai bine platite in administratia centrala, iar din cei ramasi, unii sunt in concediu. O alta coada este nelipsita de cateva saptamani si la Serviciul de Pasapoarte din Capitala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO