Control medical la fiecare innoire a permisului. Schimbarile Codului Rutier


Ultimul update: Vineri 28 Septembrie 2012 01:45
Data publicarii: Vineri 20 Mai 2011 18:20
Categorie: Stiri Sociale

Modificari importante care va vor afecta daca nu sunteti in categoria pietonilor. Orice roman care viseaza sa conduca un scuter, indiferent de capacitatea cilindrica, va trebui sa obtina si un permis pentru asta.

O alta noutate este legata de conditiile in care ne putem reinnoi carnetul auto.

Ce si unde gasesti de lucru in judetul tau. HARTA joburilor din Romania

Conform legislatiei, in momentul de fata, pentru a putea circula cu scuter, proprietarul a fost nevoit sa obtina permis categoria A, pentru ca mopedul are o capacitate de peste 50 de cm cubi. Cat despre alt tip de moped, acum proprietarul nu are nevoie de permis - se poate bucura de el in voie.

Acest lucru nu se va mai intampla insa din momentul in care modificarile propuse de Ministerul de Interne vor fi aprobate, cel mai probabil peste doua luni. Politistii vor ca doar cei care au biciclete sa poata circula fara permis de conducere.

Cat despre a doua modificare, cea legata de viza medicala, daca pana acum iti preschimbai permsiul inainte sa expire, nu aveai nevoie de viza medicala, de acum incolo, indiferent de conditiile in care solicitati un nou permis, este obligatoriu controlul medical.

Si-a semnat propria moarte dupa ce depasit neregulamentar
VIDEO. Sofer de autobuz, FILMAT in timp ce folosea 2 mobile la volan
S-a rasturnat cu masina in intersectie. A trecut pe galben
VIDEO PROTVPLUS.RO