Concurs de gătit sarmale la Praid. O femeie a dezvăluit secretul preparatului ei
A mirosit toată Harghita a varză murată şi a afumătură, după ce 25 de echipe de bucătari şi-au dat întâlnire la Praid pentru a-şi măsura talentul la învelit sarmale.
Apoi le-au fiert în oale de lut sau la ceaun înghesuite unele în altele. Ca să facă impresie unii au pus de-a valma șorici, o rață întreagă şi chiar apă sărată de izvor.
În lupta cea dreaptă s-au aruncat bucătari din România, dar şi din Ungaria vecină.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Farkas Rozalia, concurentă: ”Sarmale cu ciscă, cu rață, cu ciolan şi cu piftele. De la mama, n-avea să pună decât rață, că erau săraci şi cu asta am rămas şi noi”.
Muntean Adel, participant: ”Secretul nostru este apa sărată de la centrul wellnes şi am luat o cantitate de 15 kilograme spate de poc şi ciolan cât încape ”
Zambori Attila, participant: ”Multe oase afumate cu ciolan, cu cârnaţ și cu toate astea, afumături și reţetele, care de care mai apetisante”.
Ruzs Molnar Nelli, participant Ungaria: ”Am preparat sarmalele cu varză special murată în cadă de lemn de producători din zona noastră. La final, pregătim un rântaş, pentru sarmale ca să prindă culoare”.
Peller Istvan, participant Ungaria: ”Am fiert un porc întreg… de fapt capul porcului pe care pe urmă am împărţit pentru mâncat, dar în zeama de la porc am fiert sarmalele, care au ca umplutură cârnaţi.”
O altă echipă a înlocuit ceaunul cu oalele de lut.
Zsalyinszki Zoltan, participant din Ungaria: ”Noi, după tradiţia noastră, pregătim sarmalele în oale de lut. Se coace în 4-5 ore”.
De pe margine spectatorii abia au aşteptat să guste din bunătăţile preparate.
O echipă a pregătit şi cea mai mică sârmă. Este cât un bob de orez şi a fost umplută cu migală, sub lupă.
Benko Andras, participant: ”Are toate ingredientele şi ce ţine de sarmale. Două ore cu patru sarmale din astea mici”.
În final cei mai buni au fost premiaţi.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!