Concurs de gătit sarmale la Praid. O femeie a dezvăluit secretul preparatului ei


Ultimul update: Sambata 21 Septembrie 2019 20:08
Data publicarii: Sambata 21 Septembrie 2019 18:21
Categorie: Stiri Sociale

A mirosit toată Harghita a varză murată şi a afumătură, după ce 25 de echipe de bucătari şi-au dat întâlnire la Praid pentru a-şi măsura talentul la învelit sarmale.

Apoi le-au fiert în oale de lut sau la ceaun înghesuite unele în altele. Ca să facă impresie unii au pus de-a valma șorici, o rață întreagă şi chiar apă sărată de izvor.

În lupta cea dreaptă s-au aruncat bucătari din România, dar şi din Ungaria vecină.

Farkas Rozalia, concurentă: ”Sarmale cu ciscă, cu rață, cu ciolan şi cu piftele. De la mama, n-avea să pună decât rață, că erau săraci şi cu asta am rămas şi noi”.

Muntean Adel, participant: ”Secretul nostru este apa sărată de la centrul wellnes şi am luat o cantitate de 15 kilograme spate de poc şi ciolan cât încape ”

Zambori Attila, participant: ”Multe oase afumate cu ciolan, cu cârnaţ și cu toate astea, afumături și reţetele, care de care mai apetisante”.

Ruzs Molnar Nelli, participant Ungaria: ”Am preparat sarmalele cu varză special murată în cadă de lemn de producători din zona noastră. La final, pregătim un rântaş, pentru sarmale ca să prindă culoare”.

Peller Istvan, participant Ungaria: ”Am fiert un porc întreg… de fapt capul porcului pe care pe urmă am împărţit pentru mâncat, dar în zeama de la porc am fiert sarmalele, care au ca umplutură cârnaţi.”

O altă echipă a înlocuit ceaunul cu oalele de lut.

Zsalyinszki Zoltan, participant din Ungaria: ”Noi, după tradiţia noastră, pregătim sarmalele în oale de lut. Se coace în 4-5 ore”.

De pe margine spectatorii abia au aşteptat să guste din bunătăţile preparate.

O echipă a pregătit şi cea mai mică sârmă. Este cât un bob de orez şi a fost umplută cu migală, sub lupă.

Benko Andras, participant: ”Are toate ingredientele şi ce ţine de sarmale. Două ore cu patru sarmale din astea mici”.

În final cei mai buni au fost premiaţi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Au umplut frigiderul cu mâncare de 1.000 de lei. Cât au aruncat din ea după Crăciun
Au umplut frigiderul cu mâncare de 1.000 de lei. Cât au aruncat din ea după Crăciun
Așteptările turiștilor străini de la vacanța în România:
Așteptările turiștilor străini de la vacanța în România: "Și-au spus durerea lor"
După sute de sarmale, turiștii au ieșit pe pârtiile de pe Valea Prahovei. ”Slăbim aici”
După sute de sarmale, turiștii au ieșit pe pârtiile de pe Valea Prahovei. ”Slăbim aici”
VIDEO PROTVPLUS.RO
Mărturia unei mame care nu găsește bonă pentru copilul său. ”Căutarea a început în iulie”
Româncele nu mai găsesc bone pentru copii. Mamă: „Căutarea a început în iulie”
Două spitale de pediatrie din țară au fost recent renovate. De unde au venit banii
Zeci de femei din județul Galați, răsfățate „la coafor cu psihologul”
Ștefania și-a dorit un tort de ziua ei, dar nu l-a primit: ”Tati mi-a dat 5 lei pentru dulciuri”
Boiaua românească, la mare cerere în străinătate. La cât ajunge un kilogram
Românii pot crește acum viță de vie pe balcon. Care este preţul unui ghiveci
maramures balloon fiesta
Maramureș Balloon Fiesta. Cât sunt dispuși românii să investească în baloane cu aer cald
Un musulman a venit la moaștele Sf. Parascheva, la Iași. Reacția lui Mustafa
Persoane cu dizabilități din 7 sate, fără indemnizații. Hoții le-au furat banii în 2 minute
Acuzații grave. Ce spun părinții a 6 elevi că le-ar fi făcut profesorul de sport
Trei sferturi dintre români regretă că nu s-au făcut sportivi, dansatori sau pictori
Sfânta Parascheva, cel mai mare pelerinaj din ţară. De ce este "Ocrotitoarea Moldovei"