Cladirile mai inalte de zece metri interzise in Delta Dunarii

Dată publicare: 20-11-2008 00:00
Dată actualizare: 10-03-2012 14:28


Hotel in Delta Dunarii

Guvernul Romaniei a interzis constructia in Rezervatia Biosferei Deltei Dumarii de hoteluri de mari dimensiuni si de cladiri cu o inaltine mai mare de zece metri. De asemenea, nu mai este posibila montarea antenelor de satelit la vedere.


Regulamentul aprobat de Executiv stabileste regulile de ocupare a terenurilor, de amplasare a constructiilor si anexelor aferente acestora, precum si norme arhitectonice precise.

Astfel, conform documentului, pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii sunt interzise constructiile cu fatade de lemn, avand aspect montan.

Pe de alta parte, regulamentul admite locuirea sezoniera sau permanenta, casele de vacanta, cazare turistica in case traditionale, institutii, servicii si dotari publice, amenajari piscicole, unitati agricole, mestesugaresti si industriale, de prestari servicii si de transport, circulatii rutiere si navale, edificii de cult.

In extravilanul localitatilor sunt permise numai lucrari de infrastructura si anexe ale exploatatiilor agricole, piscicole sau zootehnice.

Dezvoltatorii sunt obligati de lege sa nu construiasca structuri de cazare de mari dimensiuni, precum hoteluri cu mai mult de 20 de camere sau pensiuni si moteluri cu mai mult de 10 camere. Toate cladirile destinate cazarii, care depasesc acest numar de camere, vor fi dispuse in sistem pavilionar.

Guvernul incearca astfel sa pastreze peisajul si traditiile locale din regiunea Deltei Dunarii.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO