Clădire emblematică a Capitalei, renovată cu 6 milioane €. Cum arată acum Hotel Lido

×
Codul embed a fost copiat

După ce au zăcut în paragină, mai multe clădiri emblematice ale Capitalei prind viață grație unor investiții private. Hotelul Lido, care strângea pe vremuri lumea bună a Bucureștiului, s-a redeschis luni, proaspăt renovat.

Însă și Palatul Carol sau Hotelul Continental - clădiri istorice -strălucesc acum, pentru că antreprenori români sau străini le-au văzut potențialul turistic și au investit milioane de euro.

După 8 ani în care a stat în paragină, Hotelul Lido şi-a deschis porţile cu acelaşi farmec de altădată.

Povestea Hotelului Lido începe în 1928, situat pe bulevardul Magheru, cea mai modernă stradă a Capitalei de atunci. La început, era o clădire de birouri, însă câţiva ani mai târziu devenea celebră pentru prima piscină cu valuri de la noi.

Palatul Lido a fost naţionalizat în anii '50 şi a găzduit aviatorii sovietici. Abia în '58 a fost transformat de comunişti în hotel.

Citește și
Palatul Copiilor, cladiri, investitie renovare
Palatul Copiilor din Sibiu are nevoie de ajutorul comunităţii
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Ani de zile a fost un loc renumit, unde se adună lumea bună a Capitalei.

După ce ani de zile a stat închis, hotelul a fost concensionat de la moșternitori de omul de afaceri libanez Mohamad Murad, care a investit până acum 6 milioane de euro.

Mohamad Murad: ”Era într-o stare degradată: pereţii, camerele - am schimbat tot. Am păstrat arhitectura de afară, liftul pe care am vrut să-l păstrez... Am făcut reparaţii capitale.”

Rămasă în paragină, cel puţin deocamdată, este partea exterioară a Hotelului Lido. Vorbim de teresa construită în 1930. În acele vremuri, aici cântau formaţii bucureştene de jazz şi se scriau poveşti de dragoste.

O altă clădire emblematică Bucureştiului a prins viaţă de curând, după ce a fost transformată într-un hotel de cinci stele. Proiectat de arhitectul elveţian Suter în 1900 la ordinul Regelui Carol I, a fost renovat cu milioane de euro de o familie din Timişoara, care iniţial avea în plan să îl transforme în reşedinţă.

Răzvan Pirjol: ''Această clădire cred că a încetat să funcţioneze ca şi hotel în 2014. Noi l-am preluat în 2016 şi am refăcut tot interiorul. Am intervenit la interior la nivel de design. Am păstrat tot ce era lemn, candelabrul din spate, care e cel mai lung candelabru Murano dintr-un hotel, cel puţin din Europa.”

Aici, un apartament se închiriază de la 1500 de euro pe noapte.

Un alt hotel încărcat de o istorie de peste 100 de ani este Continentalul, unde Regele Mihai a stat peste noapte în prima sa vizită în ţara noastră după exil, în 1992.

Construit pe temelia fostului Grand Hotel Broft, situat pe cea mai frumoasă arteră a Capitalei, Calea Victoriei, şi după zeci de ani de zile în care a rămas abandonat, Hotelul Continental a fost redescoperit şi redeschis în 2010 după o investiție de aproape 9 milioane de euro.

Tot în zona centrală a Bucureştiului, în ultimii ani, şi-au recăpătat strălucirea şi alte clădiri emblematice cum ar fi Grand Hotel du Boulevard, Hotel Cişmigiu sau Capsa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Comoara descoperită în peretele dintr-o fostă clădire de birouri
Comoara descoperită în peretele dintr-o fostă clădire de birouri

O lucrare de renovare într-o veche clădire din Paris a scos la iveală o operă de artă din secolul al XVII-lea.

Palatul Copiilor din Sibiu are nevoie de ajutorul comunităţii
Palatul Copiilor din Sibiu are nevoie de ajutorul comunităţii

Palatul Copiilor din Sibiu are nevoie de ajutorul comunităţii. Cercurile la care participă peste 2000 de elevi trebuie mutate

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul a atacat Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.