Clădire emblematică a Capitalei, renovată cu 6 milioane €. Cum arată acum Hotel Lido

Ultima actualizare: 29-01-2019 07:18

După ce au zăcut în paragină, mai multe clădiri emblematice ale Capitalei prind viață grație unor investiții private. Hotelul Lido, care strângea pe vremuri lumea bună a Bucureștiului, s-a redeschis luni, proaspăt renovat.

Însă și Palatul Carol sau Hotelul Continental - clădiri istorice -strălucesc acum, pentru că antreprenori români sau străini le-au văzut potențialul turistic și au investit milioane de euro.

După 8 ani în care a stat în paragină, Hotelul Lido şi-a deschis porţile cu acelaşi farmec de altădată.

Povestea Hotelului Lido începe în 1928, situat pe bulevardul Magheru, cea mai modernă stradă a Capitalei de atunci. La început, era o clădire de birouri, însă câţiva ani mai târziu devenea celebră pentru prima piscină cu valuri de la noi.

Palatul Lido a fost naţionalizat în anii '50 şi a găzduit aviatorii sovietici. Abia în '58 a fost transformat de comunişti în hotel.

Ani de zile a fost un loc renumit, unde se adună lumea bună a Capitalei.

După ce ani de zile a stat închis, hotelul a fost concensionat de la moșternitori de omul de afaceri libanez Mohamad Murad, care a investit până acum 6 milioane de euro.

Mohamad Murad: ”Era într-o stare degradată: pereţii, camerele - am schimbat tot. Am păstrat arhitectura de afară, liftul pe care am vrut să-l păstrez... Am făcut reparaţii capitale.”

Rămasă în paragină, cel puţin deocamdată, este partea exterioară a Hotelului Lido. Vorbim de teresa construită în 1930. În acele vremuri, aici cântau formaţii bucureştene de jazz şi se scriau poveşti de dragoste.

O altă clădire emblematică Bucureştiului a prins viaţă de curând, după ce a fost transformată într-un hotel de cinci stele. Proiectat de arhitectul elveţian Suter în 1900 la ordinul Regelui Carol I, a fost renovat cu milioane de euro de o familie din Timişoara, care iniţial avea în plan să îl transforme în reşedinţă.

Răzvan Pirjol: ''Această clădire cred că a încetat să funcţioneze ca şi hotel în 2014. Noi l-am preluat în 2016 şi am refăcut tot interiorul. Am intervenit la interior la nivel de design. Am păstrat tot ce era lemn, candelabrul din spate, care e cel mai lung candelabru Murano dintr-un hotel, cel puţin din Europa.”

Aici, un apartament se închiriază de la 1500 de euro pe noapte.

Un alt hotel încărcat de o istorie de peste 100 de ani este Continentalul, unde Regele Mihai a stat peste noapte în prima sa vizită în ţara noastră după exil, în 1992.

Construit pe temelia fostului Grand Hotel Broft, situat pe cea mai frumoasă arteră a Capitalei, Calea Victoriei, şi după zeci de ani de zile în care a rămas abandonat, Hotelul Continental a fost redescoperit şi redeschis în 2010 după o investiție de aproape 9 milioane de euro.

Tot în zona centrală a Bucureştiului, în ultimii ani, şi-au recăpătat strălucirea şi alte clădiri emblematice cum ar fi Grand Hotel du Boulevard, Hotel Cişmigiu sau Capsa.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO