Ciobanestii germani Ax si Uzi, din cadrul IPJ Mures, se retrag la pensie dupa un deceniu de prins infractori

10-02-2016 07:57

Ax si Uzi, doi ciobanesti germani din cadrul IPJ Mures, se retrag la pensie. Si ar merita sa primeasca gradul de colonel, daca e sa luam in considerare perioada in care au fost pe urmele infractorilor.

Acum, angajatilor le este greu sa se desparta de camarazii care le-au fost alaturi aproape un deceniu. Cei doi caini au fost alaturi de angajatii Inspectoratului de Politie al judetului Mures si au stat in prima linie la actiunile speciale ale oamenilor legii.

Amandoi au fost antrenati sa dea de urmele celor cautati, dar, de ceva vreme, nu mai fac fata exigentelor, asa ca se pregatesc sa iasa la pensie. In locul lor vor fi angajati alti trei patrupezi.

Noii "agenti" sunt dresati timp de trei ore pe zi de colegii lor, alaturi de care vor iesi pe teren. Dupa antrenamente grele, cainii vor fi dusi la centrul chinologic din Sibiu pentru a absolvi..

Agent sef Vasile Cengher, IPJ Murres: "Trebuie sa ai rabdare cu ei, trebuie sa-ti placa cainii in primul rand ca altfel nu poti sa faci munca cu cainii, sunt curiosi totdeauna si cand iesim pe un teren necunoscut. Te apara in orice situatie, el nu stie sa dea inapoi, el daca e nevoie isi da si viata pentru stapan."

Cat despre despartirea de cei doi ciobanesti care se vor retrage.

Agent sef Razvan Polecra, Serviciul Criminalistic Mures: "Va fi doar o despartire de activitatea de serviciu, in rest noi vom ramane impreuna si vom imbatrani impreuna."

Si asta pentru ca Ax si Uzi vor ramane in curtea institutiei, dar nu vor mai lua parte la misiuni.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO