Cea mai bună pizza din lume este făcută de un francez. Care este secretul lui

×
Codul embed a fost copiat

De treizeci de ani, de când a intrat puternic și în restaurantele românești, pizza este vedeta unui concurs mondial în care se luptă pentru supremație sute de specialiști.

Spre șocul italienilor, campion absolut la prepararea pizzei a ieșit, în premieră, un francez. Sosit de câteva zile în România, el ne-a dezvăluit secretele unei pizza gourmet, preparate acasă.

Peste 3 miliarde de porţii de pizza se vând într-un an doar în Statele Unite, deşi discul crocant a poposit acolo abia în al Doilea Război Mondial. Pizza nu mai aparţine Italiei, iar o lovitură grea pentru napoletani a venit recent la campionatul mondial de pizza.

În cei 30 de ani de când se ţine concursul, o singură dată şi-a adjudecat titlul un bucătar din afara peninsulei: un francez. Primul secret, spune el, e o temelie solidă. Iar blatul se face uşor.

Ludovic Biccherai: „Este cel mai important, pentru că aluatul reprezintă două treimi din greutatea totală a pizzei. Aluatul este cheia. Ca să iasă bine iţi trebuie materie primă de calitate excelentă. Făina este ecologică, un amestec de trei tipuri. Integrală, „şapte cereale" şi clasică.”

Citește și
Pizza
Românii își pot cumpăra pizza, salam sau mici de la automate: „Mi se pare practic”

Plus ulei de măsline, sare marină şi drojdie. Se frământa 10-15 minute apoi înghiţiţi în sec sau ieşiţi în oraş. Ca să fie aromata, coca are mult de stat la rece!

Ludovic: „Aluatul este aici, trebuie să se odihnească între 24 şi 48 de ore.”

Apoi faceţi totul din vârful degetelor. Punei roşii coapte strivite cu mâna, cu sare şi frunze de busuioc. Şi mozzarella fâşii. Atât!

Ludovic: „Timpul de coacere este între două minute şi două şi jumătate. Foarte rapid. Da.”

Nu aveţi nevoie de umpluturi complexe, dar cu cât costă mai mult, cu atât trebuie mai puţin gatite.

Ludovic: „Pizza cu numărul doi... E pe bază de trufe, cu mozzarella „flori de lapte", iar când o scoatem din cuptor voi adăuga un jambon cu trufe.”

Deci se poate şi fără sos de roşii! Brânză dulce burratta, ruptă fără fasoane deasupra, va deveni oricum cremoasă.

Ludovic: „La următoarea reţetă am făcut un sos „virgin". Virgin. Crud. Pe bază de tomate, coriandru, muguri de pin, lămâie şi ulei de măsline. Asta va fi baza.”

Tot după coacere, bucătarul pune pe pizza fâşii de peşte spadă afumat, brânză şi rucolă. Nu sunt limite, pentru ce poate propune un pizzaiolo. Dar nici pentru cât poate cere clientului.

Cristi Preotu, specialist restaurante: „O pizză foarte bună poate să fie 65-80 de lei o bucată, dar şi un risotto foarte bun poate să ajungă mult mai sus, pe la 200-300 de lei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi

Un bărbat din Iași, supărat cu firma cu care a lucrat nu i-a plătit datoriile, a decis să își facă singur dreptate. Astfel, el a furat mai multe bunuri, între care și un cuptor de pizza.

Românii își pot cumpăra pizza, salam sau mici de la automate: „Mi se pare practic”
Românii își pot cumpăra pizza, salam sau mici de la automate: „Mi se pare practic”

Afacerile cu automate care vând băuturi sau alimente au explodat în România. Aproape că nu există oraş în ţară unde să nu existe măcar un astfel de dispozitiv.

Avocat german
Avocat german "hărțuit" cu pizza, după ce a primit 100 de cutii în două săptămâni

Un avocat german este hărțuit de o persoană anonimă care îi trimite mâncare, în special pizza, fără ca acesta să o comande.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat
Horațiu Potra, adus la sediul IGPR pentru percheziții informatice. Fostul membru al Legiunii Străine, neînsoțit de avocat

Horațiu Potra a revenit, luni dimineață, la sediul Inspectoratului General al Poliției. Fostul membru al Legiunii Străine asistă și de această dată la percheziții informatice care îl vizează personal.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.