Cea mai bună pizza din lume este făcută de un francez. Care este secretul lui

Ultimul update: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:55
Data publicarii: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:04
Categorie: Social

De treizeci de ani, de când a intrat puternic și în restaurantele românești, pizza este vedeta unui concurs mondial în care se luptă pentru supremație sute de specialiști.

Spre șocul italienilor, campion absolut la prepararea pizzei a ieșit, în premieră, un francez. Sosit de câteva zile în România, el ne-a dezvăluit secretele unei pizza gourmet, preparate acasă.

Peste 3 miliarde de porţii de pizza se vând într-un an doar în Statele Unite, deşi discul crocant a poposit acolo abia în al Doilea Război Mondial. Pizza nu mai aparţine Italiei, iar o lovitură grea pentru napoletani a venit recent la campionatul mondial de pizza.

În cei 30 de ani de când se ţine concursul, o singură dată şi-a adjudecat titlul un bucătar din afara peninsulei: un francez. Primul secret, spune el, e o temelie solidă. Iar blatul se face uşor.

Ludovic Biccherai: „Este cel mai important, pentru că aluatul reprezintă două treimi din greutatea totală a pizzei. Aluatul este cheia. Ca să iasă bine iţi trebuie materie primă de calitate excelentă. Făina este ecologică, un amestec de trei tipuri. Integrală, „şapte cereale" şi clasică.”

Plus ulei de măsline, sare marină şi drojdie. Se frământa 10-15 minute apoi înghiţiţi în sec sau ieşiţi în oraş. Ca să fie aromata, coca are mult de stat la rece!

Ludovic: „Aluatul este aici, trebuie să se odihnească între 24 şi 48 de ore.”

Apoi faceţi totul din vârful degetelor. Punei roşii coapte strivite cu mâna, cu sare şi frunze de busuioc. Şi mozzarella fâşii. Atât!

Ludovic: „Timpul de coacere este între două minute şi două şi jumătate. Foarte rapid. Da.”

Nu aveţi nevoie de umpluturi complexe, dar cu cât costă mai mult, cu atât trebuie mai puţin gatite.

Ludovic: „Pizza cu numărul doi... E pe bază de trufe, cu mozzarella „flori de lapte", iar când o scoatem din cuptor voi adăuga un jambon cu trufe.”

Deci se poate şi fără sos de roşii! Brânză dulce burratta, ruptă fără fasoane deasupra, va deveni oricum cremoasă.

Ludovic: „La următoarea reţetă am făcut un sos „virgin". Virgin. Crud. Pe bază de tomate, coriandru, muguri de pin, lămâie şi ulei de măsline. Asta va fi baza.”

Tot după coacere, bucătarul pune pe pizza fâşii de peşte spadă afumat, brânză şi rucolă. Nu sunt limite, pentru ce poate propune un pizzaiolo. Dar nici pentru cât poate cere clientului.

Cristi Preotu, specialist restaurante: „O pizză foarte bună poate să fie 65-80 de lei o bucată, dar şi un risotto foarte bun poate să ajungă mult mai sus, pe la 200-300 de lei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
VIDEO PROTVPLUS.RO
selfie
Pericolele la care sunt supuşi în mediul online adolescenţii români. Până unde merge încrederea în influenceri
Riscurile la care ne expunem dacă prăjim cartofii la peste 175 de grade. Ce este acrilamida
Luna decembrie, o perioadă de patimi financiare pentru părinţi. Cât scot din buzunar pentru serbări şi cadouri
După ce au construit căminul, și-au dat seama că niciun bătrân nu vrea să stea aici
Manualul unic va dispărea de pe piaţă. Ecaterina Andronescu, pentru Ştirile ProTV: "Nu a fost o decizie tocmai fericită"
Scandal mare. Ciobanii din Tulcea amenință că își vor îneca toate oile în Dunăre
Ada Iliescu
Handbalista Ada Iliescu mai are nevoie de 8.000 de euro ca să audă din nou. Cum poți dona
Ce s-a întâmplat cu asistaţii social după adoptarea "Legii anti-lene". "Eu nu prea pot, am mai multe"
Soluţia experţilor UE pentru facturi mai mici. Cum trebuie să ne spălăm
Angajaţii Metrorex au anunțat că vor intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată
Patru răniți după impactul violent dintre două mașini, la Sinaia. Manevra periculoasă făcută de un șofer
Tinerii se înghesuie să lucreze la stat. Cât de mult se câştigă chiar şi fără experienţă