Cea mai bună pizza din lume este făcută de un francez. Care este secretul lui

Ultimul update: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:55
Data publicarii: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:04
Categorie: Social

De treizeci de ani, de când a intrat puternic și în restaurantele românești, pizza este vedeta unui concurs mondial în care se luptă pentru supremație sute de specialiști.

Spre șocul italienilor, campion absolut la prepararea pizzei a ieșit, în premieră, un francez. Sosit de câteva zile în România, el ne-a dezvăluit secretele unei pizza gourmet, preparate acasă.

Peste 3 miliarde de porţii de pizza se vând într-un an doar în Statele Unite, deşi discul crocant a poposit acolo abia în al Doilea Război Mondial. Pizza nu mai aparţine Italiei, iar o lovitură grea pentru napoletani a venit recent la campionatul mondial de pizza.

În cei 30 de ani de când se ţine concursul, o singură dată şi-a adjudecat titlul un bucătar din afara peninsulei: un francez. Primul secret, spune el, e o temelie solidă. Iar blatul se face uşor.

Ludovic Biccherai: „Este cel mai important, pentru că aluatul reprezintă două treimi din greutatea totală a pizzei. Aluatul este cheia. Ca să iasă bine iţi trebuie materie primă de calitate excelentă. Făina este ecologică, un amestec de trei tipuri. Integrală, „şapte cereale" şi clasică.”

Plus ulei de măsline, sare marină şi drojdie. Se frământa 10-15 minute apoi înghiţiţi în sec sau ieşiţi în oraş. Ca să fie aromata, coca are mult de stat la rece!

Ludovic: „Aluatul este aici, trebuie să se odihnească între 24 şi 48 de ore.”

Apoi faceţi totul din vârful degetelor. Punei roşii coapte strivite cu mâna, cu sare şi frunze de busuioc. Şi mozzarella fâşii. Atât!

Ludovic: „Timpul de coacere este între două minute şi două şi jumătate. Foarte rapid. Da.”

Nu aveţi nevoie de umpluturi complexe, dar cu cât costă mai mult, cu atât trebuie mai puţin gatite.

Ludovic: „Pizza cu numărul doi... E pe bază de trufe, cu mozzarella „flori de lapte", iar când o scoatem din cuptor voi adăuga un jambon cu trufe.”

Deci se poate şi fără sos de roşii! Brânză dulce burratta, ruptă fără fasoane deasupra, va deveni oricum cremoasă.

Ludovic: „La următoarea reţetă am făcut un sos „virgin". Virgin. Crud. Pe bază de tomate, coriandru, muguri de pin, lămâie şi ulei de măsline. Asta va fi baza.”

Tot după coacere, bucătarul pune pe pizza fâşii de peşte spadă afumat, brânză şi rucolă. Nu sunt limite, pentru ce poate propune un pizzaiolo. Dar nici pentru cât poate cere clientului.

Cristi Preotu, specialist restaurante: „O pizză foarte bună poate să fie 65-80 de lei o bucată, dar şi un risotto foarte bun poate să ajungă mult mai sus, pe la 200-300 de lei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
VIDEO PROTVPLUS.RO
GOSPODAR FARA PERECHE
Scandal mare in casa lui Vasile Boar. Afost intim cu Cristina?

01:27
GOSPODAR FARA PERECHE
Tomita ajunge singur acasa: "M-am simtit nu prost, ci foarte prost!"

01:38
GOSPODAR FARA PERECHE
Interzis celor slabi de inima! Dan Dicu face o demonstratie de echitatie care se lasa cu rani

01:32
GOSPODAR FARA PERECHE
Marin ii da sfaturi lui Dorin. Ce secret ascunde fostul gospodar fara pereche?

02:13
GOSPODAR FARA PERECHE
Se incing spiritele intre Rodica si Elena! Discutii aprinse au cele doua rivale

01:42
GOSPODAR FARA PERECHE
NEXT Intrigi noi, tandreturi si discutii aprinse in urmatorul episod Gospodar fara pereche.

01:10
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-l pe Santiago!
Isi iubeste copiii si sotia, si desi intotdeauna mai distant, nu si-a imaginat ca o va gasi pe aceasta in bratele unui alt barbat pe care-l credea prieten. Pe Santiago il cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Raquel
Pentru toti, viata ei parea perfecta. Nu si-a imaginat niciodata ca se va lovi de tradare, infidelitate sau ca va fi banuita de crima. Pe Raquel o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
DIVERTISMENT
Inima nu cere voie! Cunoaște-o pe Carolina!
Destinul ei era sa fie mama, sotie, femeie de casa, insa o pasiune de nestapanit i-a dat viata peste cap. Pe Carolina o cunosti din 14 octombrie, de la 19:00 in noua telenovela „Inima nu cere voie”, la PRO 2.

00:20
LA MARUTA
Mama Nadiei Comaneci, dezvaluiri despre fiica sa
Interviu exclusiv acordat de mama Nadiei Comaneci

05:35
politehnica, studenti, an academic, valentin popa,
Politehnica a dat startul anului academic. Cuvântul inventat folosit de Ministrul Educaţiei
România se împarte în două anotimpuri. La Întorsura Buzăului au fost 4 grade Celsius
Cea mai delicioasă prăjitură "negresă" din lume
Fermierii care au mizat pe gogoşari, ruinaţi de ploi. "Avem mii de borcane goale"
Un primar din Arad trimite asistaţii social la interviuri. "Primesc ajutor de când lumea"
Povestea lui Robert, un american de origine română venit în țară să-și descopere rădăcinile
Salvamar
Cursuri pentru a deveni salvamar cu diplomă. Ce salarii sunt oferite pe litoral
Românii care stau degeaba. Din ajutoare sociale și alocații iau cât ar lua dacă ar munci cu ziua
Târgul mustului în București. Strugurii, striviți la eveniment de manechine
Copiii cu boli in faze terminale, sau care nu pot fi tratate, îngrijiți într-un conac
Legea Pensiilor se modifică. Românii care-și vor putea cumpăra vechimea
Bătrân găsit mort într-un șanț, plin de sânge. Cine l-a descoperit