Cea mai bună pizza din lume este făcută de un francez. Care este secretul lui

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:04
Categorie: Social

De treizeci de ani, de când a intrat puternic și în restaurantele românești, pizza este vedeta unui concurs mondial în care se luptă pentru supremație sute de specialiști.

Spre șocul italienilor, campion absolut la prepararea pizzei a ieșit, în premieră, un francez. Sosit de câteva zile în România, el ne-a dezvăluit secretele unei pizza gourmet, preparate acasă.

Peste 3 miliarde de porţii de pizza se vând într-un an doar în Statele Unite, deşi discul crocant a poposit acolo abia în al Doilea Război Mondial. Pizza nu mai aparţine Italiei, iar o lovitură grea pentru napoletani a venit recent la campionatul mondial de pizza.

În cei 30 de ani de când se ţine concursul, o singură dată şi-a adjudecat titlul un bucătar din afara peninsulei: un francez. Primul secret, spune el, e o temelie solidă. Iar blatul se face uşor.

Ludovic Biccherai: „Este cel mai important, pentru că aluatul reprezintă două treimi din greutatea totală a pizzei. Aluatul este cheia. Ca să iasă bine iţi trebuie materie primă de calitate excelentă. Făina este ecologică, un amestec de trei tipuri. Integrală, „şapte cereale" şi clasică.”

Plus ulei de măsline, sare marină şi drojdie. Se frământa 10-15 minute apoi înghiţiţi în sec sau ieşiţi în oraş. Ca să fie aromata, coca are mult de stat la rece!

Ludovic: „Aluatul este aici, trebuie să se odihnească între 24 şi 48 de ore.”

Apoi faceţi totul din vârful degetelor. Punei roşii coapte strivite cu mâna, cu sare şi frunze de busuioc. Şi mozzarella fâşii. Atât!

Ludovic: „Timpul de coacere este între două minute şi două şi jumătate. Foarte rapid. Da.”

Nu aveţi nevoie de umpluturi complexe, dar cu cât costă mai mult, cu atât trebuie mai puţin gatite.

Ludovic: „Pizza cu numărul doi... E pe bază de trufe, cu mozzarella „flori de lapte", iar când o scoatem din cuptor voi adăuga un jambon cu trufe.”

Deci se poate şi fără sos de roşii! Brânză dulce burratta, ruptă fără fasoane deasupra, va deveni oricum cremoasă.

Ludovic: „La următoarea reţetă am făcut un sos „virgin". Virgin. Crud. Pe bază de tomate, coriandru, muguri de pin, lămâie şi ulei de măsline. Asta va fi baza.”

Tot după coacere, bucătarul pune pe pizza fâşii de peşte spadă afumat, brânză şi rucolă. Nu sunt limite, pentru ce poate propune un pizzaiolo. Dar nici pentru cât poate cere clientului.

Cristi Preotu, specialist restaurante: „O pizză foarte bună poate să fie 65-80 de lei o bucată, dar şi un risotto foarte bun poate să ajungă mult mai sus, pe la 200-300 de lei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
VIDEO PROTVPLUS.RO
VORBESTE LUMEA
Prognoza meteo
În țară, temperatura maximă va fi de 11 grade

00:59
LA MARUTA
Polițiști cu talent. Ziua fluieră în intersectie, seara suflă în trompetă
Valentin Melinte ne cântă la trompetă

03:02
LA MARUTA
Mirela Retegan, vacanță la capătul pământului
Țara care a impresionat-o cel mai mult pe Mirela Retegan

09:14
LA MARUTA
Presing la dressing. Iulia Albu, aproape de leșin
Cum a reacționat când i-a văzut dressing-ul lui Daniel Trifu

10:41
LA MARUTA
Zeul băncilor și soția, poveste de dragoste
Cum s-au cunoscut cei doi

06:07
LA MARUTA
Se visează cea mai sexy româncă și vrea și medalie
Romina Neascșu se antrenează din greu la sala de sport

07:58
LA MARUTA
Luptătorul Benny, speriat de ce mișcă în farfurie
Benny a acceptat provocarea lui Măruță. Reacția sa

07:19
VORBESTE LUMEA
Care sunt femeile din viața lui "VLAD"
Serialul "VLAD" spune povestea Contelui de Monte Cristo într-o adaptare modernă

16:10
VORBESTE LUMEA
Rezoluții de vedetă, în 2019
Aflăm ce planuri au vedetele în 2019

03:18
FERMA
Ce se intampla in FERMA, ramane in FERMA! Din 29 ianuarie – marti, miercuri si joi de la 21:30 la PRO TV

01:15
accident cluj
Șoferul care a provocat tragicul accident de lângă Cluj are nevoie de sânge
Luminițele de Sărbători din Capitală, încă pe bulevarde la 2 luni de la instalare
La 13 ani, se luptă cu leucemia. Cum puteți dona pentru el, inclusiv prin SMS
Cătălin Radu Tănase: „Respectul se câștigă, nu se impune. Reputația la fel“
Proteste anunțate luni în Piața Victoriei: ”Nu vrem Ordonanță pentru corupți”
Mihai Șora cere ”proteste masive și anticipate”, după ordonanța anunțată de Tudorel Toader
zăpadă Piața Victoriei
Pancartă luminoasă pe grămada de zăpadă din Piaţa Victoriei: "Aici e PSD Firea"
Animalele de companie care au ajuns să facă bani pentru stăpânii lor
Femeie tâlhărită în propria casă de 4 indivizi cu cagule, care au legat-o și au lovit-o
Românul care a organizat primele raliuri are 100 de ani. A lucrat și cu Regele Mihai
Concurs de pescuit la copcă, în Bacău. ”Avem slăninuță, pește este puțin”
Klaus Iohannis, selfie cu schiori, în Munții Șureanu