Cea mai bună pizza din lume este făcută de un francez. Care este secretul lui


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 05 Septembrie 2018 19:04
Categorie: Stiri Sociale

De treizeci de ani, de când a intrat puternic și în restaurantele românești, pizza este vedeta unui concurs mondial în care se luptă pentru supremație sute de specialiști.

Spre șocul italienilor, campion absolut la prepararea pizzei a ieșit, în premieră, un francez. Sosit de câteva zile în România, el ne-a dezvăluit secretele unei pizza gourmet, preparate acasă.

Peste 3 miliarde de porţii de pizza se vând într-un an doar în Statele Unite, deşi discul crocant a poposit acolo abia în al Doilea Război Mondial. Pizza nu mai aparţine Italiei, iar o lovitură grea pentru napoletani a venit recent la campionatul mondial de pizza.

În cei 30 de ani de când se ţine concursul, o singură dată şi-a adjudecat titlul un bucătar din afara peninsulei: un francez. Primul secret, spune el, e o temelie solidă. Iar blatul se face uşor.

Ludovic Biccherai: „Este cel mai important, pentru că aluatul reprezintă două treimi din greutatea totală a pizzei. Aluatul este cheia. Ca să iasă bine iţi trebuie materie primă de calitate excelentă. Făina este ecologică, un amestec de trei tipuri. Integrală, „şapte cereale" şi clasică.”

Plus ulei de măsline, sare marină şi drojdie. Se frământa 10-15 minute apoi înghiţiţi în sec sau ieşiţi în oraş. Ca să fie aromata, coca are mult de stat la rece!

Ludovic: „Aluatul este aici, trebuie să se odihnească între 24 şi 48 de ore.”

Apoi faceţi totul din vârful degetelor. Punei roşii coapte strivite cu mâna, cu sare şi frunze de busuioc. Şi mozzarella fâşii. Atât!

Ludovic: „Timpul de coacere este între două minute şi două şi jumătate. Foarte rapid. Da.”

Nu aveţi nevoie de umpluturi complexe, dar cu cât costă mai mult, cu atât trebuie mai puţin gatite.

Ludovic: „Pizza cu numărul doi... E pe bază de trufe, cu mozzarella „flori de lapte", iar când o scoatem din cuptor voi adăuga un jambon cu trufe.”

Deci se poate şi fără sos de roşii! Brânză dulce burratta, ruptă fără fasoane deasupra, va deveni oricum cremoasă.

Ludovic: „La următoarea reţetă am făcut un sos „virgin". Virgin. Crud. Pe bază de tomate, coriandru, muguri de pin, lămâie şi ulei de măsline. Asta va fi baza.”

Tot după coacere, bucătarul pune pe pizza fâşii de peşte spadă afumat, brânză şi rucolă. Nu sunt limite, pentru ce poate propune un pizzaiolo. Dar nici pentru cât poate cere clientului.

Cristi Preotu, specialist restaurante: „O pizză foarte bună poate să fie 65-80 de lei o bucată, dar şi un risotto foarte bun poate să ajungă mult mai sus, pe la 200-300 de lei.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
Un ieșean și-a făcut singur dreptate. A furat un cuptor de pizza, ca să recupereze datorii mai vechi
VIDEO PROTVPLUS.RO
tânțari, West Nile
Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în acest sezon. Cine este victima
Studenții afirmă că ministrul Andronescu nu susține măsurile ministrului Teodorovici
Greșeala pe care o fac părinții care caută pe net cum să își crească și educe copiii
Podul din apropiere de București care se închide circulației timp de 6 luni
Raport OCDE: Diaspora românească este a cincea cea mai numeroasă din lume
Românii care vor să-și afle ora nașterii, pentru a-și schimba destinul. Câți bani cheltuie
examen
Titularizare 2019. Peste 2600 de candidați susțin miercuri examenul în București
Au pierdut în incendiu și casa, și banii luați pe un apartament. Cum îi puteți ajuta
Hotel modern, cu sală de nunți, construit lângă o bijuterie medievală din Hunedoara
O fermă inedită, deschisă lângă Sanctuarul de urşi de la Zarneşti. Ce se întâmpla cu animalele chinuite
Peste 600.000 de locuri de muncă vor dispărea din România. Domeniile cele mai afectate
Cum îşi atrag firmele de IT viitorii angajaţi. "Să nu te doară oasele"