Românii își pot cumpăra pizza, salam sau mici de la automate: „Mi se pare practic”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 18:28
Categorie: Stiri Sociale

Afacerile cu automate care vând băuturi sau alimente au explodat în România. Aproape că nu există oraş în ţară unde să nu existe măcar un astfel de dispozitiv.

Deşi cele mai întâlnite livrează cafea sau snacksuri, au apărut şi maşinăriile pentru pizza mici şi, de ce nu, tămâie.

Un automat apărut de câteva zile pe străzile din Timişoara prepară singur pizza. Clienţii pot alege dintre patru sortimente: cu salam, şuncă, patru feluri de brânză sau picantă. Costă 15 lei, iar în trei minute mâncarea este gata.

Tânără: „E ok că poţi să vezi tot procesul, asta îţi dă mai multă încredere."

Maşinăria este a unor soţi pasionaţi de tehnologie care au plătit pentru ea 30.000 de euro. Cei doi speră să îşi recupereze investiţia în cinci ani.

Elena Bumbeam proprietarul aparatului: „Eu cred că lumea a fost destul de receptivă la acest produs şi lumea se bucură că totul este foarte rapid."

Deşi nu există date oficiale, estimările arată ca în ţară ar exista peste 80.000 de mii de astfel de dispozitive. Cele mai întâlnite sunt automatele de cafea urmate de maşinăriile care vând snacksuri şi băuturi răcoritoare.

Uşor - uşor, însă, oamenii au început să cumpere inclusiv lapte şi ouă prin această metodă.

Cumpărătoare: „Nu avem timp întotdeauna să stăm la coadă sau, aţi văzut că e mai aglomerat şi, când ai numai nişte ouă de cumpărat, mai repede le rezolvi."

Tânără: „Este prima dată când iau lapte de la automate. Mi se pare practic, e simplu şi ştii că e de la oameni de la ţară."

În Alba, pentru mai puţin de 20 de lei găsiţi inclusiv mici, cârnaţi şi salam.

Vasile Filip, proprietar aparat: „Cel mai mare avantaj este că e non-stop şi se vând produsele singure. Nu e nevoie să avem alţi angajaţi care să vândă."

Dar cum nebănuite sunt căile Domnului, în curtea unei bisericii din Câmpina şi în cimitirul din localitate, la automat există tămâie şi lumânări. Ideea i-a aparţinut preotului paroh.

Radu Nicolae, preot paroh:El se adresează tinerilor care vin după serviciu, adică unor persoane care sunt obişnuite cu un automat, eu nu am inventat nimic, doar am pus în el ce e nevoie la cimitir."

Specialiştii susţin că dezvoltarea industriei de automate de la noi urmează un trend european. Pe tot continentul există aproape patru milioane de astfel de aparate care au în jur de 300 de milioane de clienţi săptămânal. Cele mai multe sunt în Italia, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO