Unde sunt cele mai frumoase târguri de Crăciun în România. Lista evenimentelor

Craciun
Agerpres

Târg de Crăciun 2019. Știrile Pro TV vă prezintă lista celor mai importante evenimente organizate în România cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

BUCUREȘTI

În București, luminile de sărbători se aprind pe 30 noiembrie, la ora 19.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Cu această ocazie este deschis şi Târgul de Crăciun, care va putea fi vizitat zilnic, din 30 noiembrie până pe 26 decembrie, în intervalul orar 10.00-22.00, anunţă Primăria Capitalei.

Casa magică a lui Moş Crăciun este destinaţia favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moşul şi elfii săi aşteaptă vizitele celor mici şi scrisorile cu dorinţe pentru cadourile de Crăciun. Atracţiile includ un carusel pentru copii, un patinoar în aer liber pentru întreaga familie, o scenă cu figurine, care redă naşterea lui Iisus, şi un brad de Crăciun, înalt de 30 de metri.

La Târgul de Crăciun al Capitalei, bucureştenii şi turiştii care se află în căutarea unor cadouri inedite pentru cei dragi sau a unor produse tradiţionale româneşti vor fi întâmpinaţi zilnic, cu o varietate de produse: de la ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, ii, costume populare, produse naturale de îngrijire, până la produse şi preparate realizate după reţete tradiţionale româneşti: prăjituri de casă, cozonaci, dulceţuri, poale-n brâu, plăcinte, sarmale, mămăligă, cârnaţi, murături, vin fiert, zacuscă, brânzeturi.

Citește și
decoratiuni Craciun
Cum arată apartamentul unor germani care încep pregătirile de Crăciun cu o lună înainte
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

Arta populară românească poate fi descoperită la târg prin intermediul demonstraţiilor susţinute de cei mai pricepuţi meşteşugari şi artişti plastici din România, care vor împărtăşi din secretele prelucrării sticlei, lemnului sau realizării decoraţiunilor personalizate de Crăciun.

Scena Târgului de Crăciun Bucureşti găzduieşte şi în acest an coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindători, interpreţi de muzică populară, ansambluri de datini şi obiceiuri, cântăreţi folk, până la trupe rock şi pop: Loredana & Banda Agurida, Andra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Paula Seling, Nico, Andreea Bănică, Marcel Pavel, Phoenix, Vunk, Bere Gratis, Direcţia 5, Viţa de Vie, Tolouse Lautrec, byron, Voltaj, Proconsul, Ştefan Hruşcă, Ducu Bertzi, Fuego, Damian Drăghici & Friends, Bosquito, Ovidiu Komornyik, Cargo, Corul de copii Radio, Mioara Velicu, Irina Loghin, Grigore Leşe, Gheorghe Turda şi mulţi alţii.

Un program artistic inedit are loc de Ziua Naţională a României, sâmbătă, începând cu ora 18.30, când pe scena Târgului de Crăciun Bucureşti vor concerta: Orchestra Naţională „Valahia” a Primăriei Capitalei, condusă de maestrul dirijor Marius Zorilă şi vedete de muzică populară, urmaţi de un spectacol special dedicat Zilei Naţionale - „Unirea, Visul unei Naţiuni”: Nicolae Furdui Iancu şi Grupul „Crai Nou”, Paula Seling, Proiect K1, Iuliana Tudor, Tuan, Daniel Lazăr, Vlad Rădescu, Sorin Francu, Victoria Cocias.

Casa Moşului este pregătită de sărbătoare şi devine pe toată perioada târgului atracţia principală a copiilor. Aici este locul unde, până la sosirea lui Moş Crăciun, cei mici pot face cunoştinţă cu câteva dintre ajutoarele lui, îşi pot lăsa scrisorile cu dorinţe în cutia poştală sau pot participa gratuit la ateliere creative, precum: atelierul de pictură decoraţiuni din ceramică, atelierul de pictat tricouri, atelierul de modelaj în pastă ceramică, atelierul de decoupage pe lemn, dar şi la spectacole de magie. Moşul şi-a anunţat sosirea din acest an, la Târgul de Crăciun Bucureşti, pe data de 14 decembrie şi îi aşteaptă pe copii să îl viziteze în fiecare zi, până pe 24 decembrie, în intervalele orare 11.00 - 13.00 şi 17.00 - 22.00.

La intrare în Casa Moşului este amplasat cufărul campaniei „Dăruieşte, fii mai bun! Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, pentru toţi cei care vor să ofere o bucurie copiilor defavorizaţi. Campania umanitară este susţinută anual de Moş Crăciun, care îi încurajează pe vizitatori să doneze cărţi şi jucării şi să încheie anul 2018 cu o faptă bună.

Între 30 noiembrie şi 26 decembrie, în intervalul orar 10.00 - 22.00, cei mici se pot bucura, ca în fiecare an, gratuit, de plimbări în caruselul amplasat în piaţă special pentru ei. Patinoarul este una dintre atracţiile îndrăgite ale târgului, cu intrare liberă, fiind deschis zilnic pentru întreaga familie.

De asemenea, la Romexpo are loc Târgul Cadourilor de Crăciun în perioada 7-9 decembrie.

Târg de Crăciun în Sectorul 3 al Capitalei

În perioada 30 noiembrie - 31 decembrie, în parcul Alexandru Ioan Cuza din sectorul 3 al Capitalei (intrarea de la Biserica Maramureșană), este organizat un festival de Crăciun.

Organizatorii spun că, timp de o lună, în cele 14 căsuțe și 3 rulote, bucureștenii sunt așteptați cu ''De toate pentru toate gusturile'' - și anume: mezeluri felurite din țară Bârsei, pâine ardelenească, cașcavele, turtă dulce tradițională, dulciuri de casă, cozonaci de casă, dulciuri orientale, scovergi ardelenești, poale'n brâu, clătite uriașe, halvițe, baclavale, ciocolată de casă, prăjituri de casă, porumb fiert, covrigi, miere de albine, kurtos kolaks - toate asezonate cu vin fiert cu multă scorțișoară, bere fiartă, ciocolată caldă și alte băuturi calde.

În zona dedicată mâncărurilor se va putea degusta: fasole cu ciolan, sarmale boierești, tochitură ardelenească, varză cu cârnați, pomana porcului, burgeri de mai multe feluri, hot dog, hamsie și multe alte bunătăți.

Vizitatorii vor mai găsi cadouri de Crăciun, căciuli și fulare croșetate manual, jucării din lemn, articole din piele, produse hand made, sticlărie, produse din lavandă și ceramică.

În perioada 22-23 decembrie, la Căsuța Moșului, copiii instituționalizați din sectorul 3 vor primi cadouri de Crăciun. Lângă căsuțele încărcate cu cetină și luminițe multicolore se va afla și un patinoar de 800 mp, ”luminat feeric”. Decorul de poveste al festivalului se va completa cu un brad de 5 metri împodobit cu beteală și globuri festive.

Târgul din sectorul 3 al Bucureștiului are loc în perioada 30 Noiembrie -15 Decembrie, de la ora 12 până la ora 20, iar după 15 Decembrie programul va fi de la ora 10 la ora 21.

CRAIOVA

Primăria şi Consiliul Local Craiova organizează, între 23 noiembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019, Târgul de Crăciun, iar manifestarea va fi deschisă cu un concert susţinut de Gaşca Zurli.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Craiova, deschiderea oficială are loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 17.40.

“Cortina spectacolului se ridică vineri, 23 noiembrie, la orele 17.40, când, în Piaţa Mihai Viteazu, sunt aşteptaţi Renii lui Moş Crăciun, aduşi de artiştii de la Teatrul Colibri. Aprinderea celor peste un milion de luminiţe şi startul Sărbătorilor de iarnă o vor da anul acesta, la Craiova, cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni: Fetiţa Zurli, Vrăjimăturica, Tura Vura, Tanti Prezentatoarea, Truli, Clopoţel şi Zdrăngănel – Gaşca Zurli”, se arată în comunicat.

Acţiunile pregătite în acest an de autorităţile locale special pentru sărbătorile de iarnă vor avea loc în Piaţa Mihai Viteazu (Târgul de Crăciun, Patinoarul, spectacole) şi pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu (Orăşelul Copiilor).

Sursa citată precizează că cele mai importante acţiuni sunt dedicate copiilor care vor putea participa la numeroase ateliere interactive, de la decorare obiecte ceramică, pictură pe ipsos, realizare felicitări şi decorare globuleţe.

Totodată, pentru prima oară, copiii din Craiova sunt invitaţi să împodobească, aşa cum îşi doresc ei, un brad mare de Crăciun, ce va amplasat pe esplanada Teatrului Naţional – la Orăşelul Copiilor.

“Ne-am dorit foarte mult ca în acest an să le aducem o bucurie în plus tuturor copiilor şi să-i provocăm să facem împreună cel mai frumos brad din ţară. Astfel, fiecare copil va aduce un obiect şi, cu ajutorul celor de la RAADPFL Craiova, îl va pune chiar el în brad. În fiecare seară, copiii pot veni apoi cu părinţii, cu prietenii şi îşi pot admira globuleţul pe care l-au adus. Va fi un brad împodobit de copii, pe care să-l admire toată lumea”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Bradul va fi la dispoziţia copiilor începând cu data de 5 decembrie.

Craiovenii care vor fi prezenţi la Târgul de Crăciun din Piaţa Mihai Viteazu vor avea ocazia, în zilele de 30 noiembrie, 07, 08, 14, 15, 21, 22 decembrie 2018, să asculte colinde şi să fredoneze împreună cu artiştii de la Ansamblul Folcloric Maria Tănase, Steaua Sudului, Liceul de Artă Marin Sorescu, Casa de Cultură Traian Demetrescu, Palatul Copiilor, Teatrul pentru Copii şi Tineret Colibri.

CONSTANȚA

”Christmas Market By The Sea” - primul târg de Crăciun din Constanța se desfășoară în perioada 1- 27 decembrie 2018 - în Piața Ovidiu.

Vizitatorii se pot bucura de concerte și spectacole, un târg tradițional cu decorațiuni și produse de sezon, precum și un patinoar, un carusel, un trenuleț, Căsuța lui Moș Crăciun, bradul de Crăciun și un loc special amenajat pentru - Donații către cei nevoiași- .

Casa lui Moș Crăciun, dedicată în totalitate copiilor, este un loc magic unde Moș Crăciun și ajutoarele lui așteaptă toți copiii și scrisorile lor cu dorințe.

Intrarea - LIBERĂ.

PROGRAM

1. Târg de Crăciun 2018:
- I – 27 decembrie
- între orele 11:00 – 22:00

2. Căsuța lui Moș Crăciun: 6 - 24 decembrie 2018
– vizită Moș Crăciun: Vineri-Sambătă, 13:00-16:00
- colectare scrisori către Moș Crăciun 11:00-22:00
- alte activitati vor fi anuntate pe pagina By The Sea

3. Centru donații
- Luni-Marți-Miercuri-Joi-Vineri-Sâmbătă-Duminică
- 11:00-22:00

4. Entertainment - interval orar: 11:00-22:00
- Patinoar: 6-24 decembrie 2018
- Carusel, Trenuleț, Mașinuțe: 1-24 decembrie 2018

5. Program Concerte
❅Sâmbătă 1 decembrie 2018
- JAZU
- SOUNDOPAMINE

❅Vineri 7 decembrie 2018
- CRED CA SUNT EXTRATERESTRU
- NOPAME

❅Sâmbătă 8 decembrie 2018
- CUIBUL
- OMUL CU SOBOLANI

❅Vineri 14 decembrie 2018
- KOSMIC BLUES
- ROBIN AND THE BACKSTABBERS

❅Sâmbătă 15 decembrie 2018
- EYEDROPS
- BASSKA
- FANTOME

❅Vineri 21 decembrie 2018
- BREEZE
- THE MONO JACKS

❅Sâmbătă 22 decembrie 2018
- A-C LEONTE
- TOURETTE ROULETTE

❅Marți 25 decembrie 2018
- THE KRYPTONITE SPARKS
- GOLAN

❅Miercuri 26 decembrie 2018
- ROCKABELLA
- CARDINAL
- VITA DE VIE.

TIMIȘOARA

Târgul de Crăciun de la Timişoara se deschide de 1 Decembrie, când vor avea loc şi o serie de manifestări dedicate Zilei Naţionale, între care o paradă militară, una a tramvaielor şi concerte.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Primăria Timişoara, sâmbătă, la Timişoara va avea loc, de la ora 14.00, o paradă militară, în faţa Poliţiei Judeţene Timiş, pe bulevardul Take Ionescu.

De la ora 15.00 este programată o paradă a tramvaielor vechi, care odinioară au circulat pe străzile oraşului. Traseul va înconjura centrul Timişoarei pe traseul Piaţa Maria - Podul Traian - Catedrala Mitropolitană.

De la ora 15.30, pe scena din Piaţa Victoriei va avea loc un spectacol de muzică populară, iar de la ora 19.40 militarii Brigazii 18 Cercetare Supraveghere "Decebal" vor participa la retragerea cu torţe.

La ora 19.50 va fi deschis oficial Târgul de Crăciun şi va fi aprins iluminatul festiv de sărbători.

Ziua se va încheia cu concerte susţinute de Ştefan Bănică jr., Bosquito şi Alexandra Stan.

TÂRGU-JIU

Un număr de 35 de meşteri populari şi comercianţi din mai multe judeţe ale ţării, dar şi din Republica Moldova, vor participa, în perioada 1-6 decembrie, la Târgul de Moş Nicolae, organizat în zona centrală a municipiului Târgu-Jiu.

Târgul, aflat la ediţia a XI-a, este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj şi se va deschide de Ziua Naţională a României, începând cu ora 12,30.

"Cei 35 de participanţi la târg aduc produse tradiţionale, de artă populară şi cadouri pentru cei care sunt aflaţi în căutarea unui cadou de Moş Nicolae pentru cei dragi. Târgul de Moş Nicolae este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu. La ediţia a XI-a a târgului vin meşteri din Vâlcea, Argeş, Harghita, Suceava, Cluj, Olt, Mehedinţi, Chişinău şi Gorj. Târgul va fi deschis în perioada 1-6 decembrie, în centrul municipiului Târgu Jiu. Deschiderea oficială a târgului de Moş Nicolae are loc pe 1 decembrie 2018, la ora 12,30", se arată într-un comunicat de presă remis de CJCPCT Gorj.

Potrivit sursei citate, pe lângă obiectele realizate de meşterii populari, printre care produse tradiţionale, cusături, ţesături, cioplituri, pielărie, artizanat, ceramică, dar şi costume populare, în târg vor mai putea fi găsite obiecte specifice sărbătorilor de iarnă şi dulciuri.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Luminițele din București au fost aprinse, pe un traseu de 40 de kilometri. VIDEO
Luminițele din București au fost aprinse, pe un traseu de 40 de kilometri. VIDEO

Cel mai mare târg de Crăciun din ţară s-a deschis vineri, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Un brad cu 4000 de globuri şi peste 100 de căsuţe îşi aşteaptă vizitatorii, iar copiii pot lăsa scrisori în Casa lui Moş Crăciun, unde se vor întâlni cu elfii.

Cum arată apartamentul unor germani care încep pregătirile de Crăciun cu o lună înainte
Cum arată apartamentul unor germani care încep pregătirile de Crăciun cu o lună înainte

Doi soţi din Germania iubesc atât de mult Crăciunul, că încep pregătirile pentru sărbători înaintea tuturor.

Cum arată Târgul de Crăciun din București în acest an. Programul pentru vizitarea Casei Moșului
Cum arată Târgul de Crăciun din București în acest an. Programul pentru vizitarea Casei Moșului

Milioane de beculeţe au scăldat joi seară Piaţa Constituţiei. Un brad imens ornat cu 4000 de globuri a strălucit în fata Parlamentului, iar peste 100 de căsuţe, ornate şi ele cu luminiţe, s-au aprins ca la un semn.

Bradul artificial de 100.000 €, din Tg. Jiu, abandonat. Suma plătită anul acesta pentru unul natural
Bradul artificial de 100.000 €, din Tg. Jiu, abandonat. Suma plătită anul acesta pentru unul natural

Cel mai scump brad de Crăciun, cumpărat cu 100.000 de euro de autoritățile locale din Târgu Jiu, va sta în depozit, de Crăciun.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu
Jocuri de culise în Coaliție. De ce nu îl vor liberalii pe Piedone la Primăria Capitalei. Ce se aștepată de la Cîrstoiu

În Coaliția de guvernare persistă incertitudinea legatăvde candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei.

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.